19. aug
KANDIDAT: - Jeg er bare en beskjeden mann, som gjør det han gjør, sier dagens mesterborgerkandidat, Bjørn Helge Olsen. Men det han gjør, er ganske mye, ikke minst på Prestrudsenteret.
 
- Gleden i øya er det som driver meg
– Gleden i øya på dom. Det er den som driver meg, sier Bjørn Helge Olsen, dagens mesterborgerkandidat.

Publisert: 05.jun.2015 06:52
Oppdatert: 05.jun.2015 06:59

Sist han sto på lista over verdige kandidater til den gjeve tittelen, utropte HA ham til dugnadskongen. Nå slår vi til med solkongen av Presterudsenteret i tillegg. For der er ingen så grom som han. Få er der også like mye uten å se på klokka. Når lederen av venneforeninga har brukt timer av sin dag, og det gjør han hver dag, til å skape liv og hygge for beboerne på senteret, og blir stoppet på tur hem att av en som lurer på om han kan stikke på butikken, eller bli med i banken, har han verken lyst eller hjerte til å si nei. Eller når de søte gamle damene har lyst til å danse etter onsdagens turmarsj, sjøl om de egentlig er nokså trette i beina, da er det Olsen som galant trår til. Og så går det noen timer til.

– Jeg er mer borte enn hjemme, sier han. – Hadde det ikke vært for at jeg har ei grei kjerring kunne jeg ikke gjort alt det jeg gjør.

Mistet oversikten

Og alt det han gjør, jo, det er ganske mye, eksempelvis i regi av Presterudsenterets venneforening, Lions, Odd Fellow, Storhamar Håndball og Hamar Turmarsjforening. Han har stått på for hockeyen i 30 år, han var med og starte Hamar Ungdomskorps, han er med til Gjøvik og serverer Odd Fellows-vafler på kreftavdelingen, kort sagt; gir ei håndsrekning der, ei her, så mye at han ikke har oversikt. Men så regner han heller ikke på det. 10–15 timer i uka, bare på Prestrud? Sikkert. Det som teller er hva innsatsen skaper, spesielt der. Å se gleden tennes i øynene, lyse opp dagen og fjeset, fordi du bryr deg og er der og lar skravla gå.

vil ikke ha glorie

– Når du ser hvor lite du trenger å gjøre, se hva Prestrudbirken hver onsdag betyr for beboerne, som kommer seg ut bare den dagen i uka. Å se hvor blide og fornøyde de er når vi drikker kaffe etterpå. Det gir meg minst like mye tilbake, som det jeg gir Jeg vil ikke ha noen glorie som går over huet på meg. Jeg er bare en rolig og beskjeden mann som gjør det han gjør fordi han gjør det, sier den 73 år unge, tidligere fengselsbetjenten, og understreker at han ikke kunne gjort det alene.

– Vi har så mange flinke medhjelpere. I alle de åra vi har arrangert Prestrudbirken for eksempel har vi ikke hatt ei eneste turnusliste. Folk bare kommer og hjelper til. I løpet av fem år har vi bare hatt for lite hjelpere to-tre ganger. det sier sitt. Og å bli nominert til Mesterborger for andre gang er gromt. For det betyr at noen setter pris på det lille man gjør.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke