25. aug
 
– God morgen, Innlandet!
Festspillenes aller siste dag fikk en høylytt og stilig åpningen da Bugge Wesseltoft inntok stupetårnet.

Publisert: 12.aug.2017 08:04
Oppdatert: 12.aug.2017 08:31

Enten man var på vei hjem fra en fuktig kveld på byen, eller man hadde satt vekkeklokka på ulovlig lite, var det riktig valg å møte opp på Hamars famøse, men allikevel svært så anvendelige stupetårn denne lørdagsmorgenen.

Bråvåkning for mange

Den eksperimentelle, og til tider ganske støyete elektronikamusikken er i en litt annen gate enn det forgjengeren Ole Edvard Antonsen serverte i de tidlige morgentimer i fjor. Det hele startet med forsiktige lyder av jungel og vannskvulp, før dynamikken vokste til en voldsom solhyllest med assosiasjoner til Afrikas sletter, i det solen farget himmelen rød. Vekselvis mykt og vart, og til tider en øredøvende disharmonerende gnissing, tok Wesseltoft, hamarsingen Pål «Strangefruit» Nyhus, cellist Katrine Schiøtt og trommeslager Lars Fremmerlid publikum med på en 90 minutters musikalsk vandring mens byen våknet.

– Får håpe de likte det

– Jeg hadde det veldig, veldig fint, sier en fornøyd Bugge Wesseltoft etter konsertens slutt.

– Sånn som vi hadde lagd, og lagde, musikken så jeg for meg at publikum satt og så på at sjøen kom fram i lyset, og at musikken skulle liksom kle det. Vi ville at det ikke skulle være tusen ting hele tiden, men at det var stemninger og rytmer som bygger opp under opplevelsen, mer enn masse temaer og sånt. Jeg liker jo sånn musikk, og så får jeg håper at de som hørte på likte det også, sier Wesseltoft.

Droppet morgenbadet

Soloppgangskonserten ble klekket fram av trompetist og Festspillene i Elverums kunstneriske leder Ole Edvard Antonsen. I likhet med Filharmoni-konserten på Prestegårdsjordet kvelden før, med feil side av Mjøsa som bakteppe, føyer lørdagsmorgenens konsert seg inn en lang rekke av flotte utendørskonserter i distriktet denne sommeren. Den viste også hvor kontrastfylt festivalen er. Det var Antonsen selv som hoppet i det, med både konsert og svalestup i det iskalde vannet i fjor. I år sto han tørrskodd på land og nøt konserten. Han bemerket seg dog at Wesseltoft ikke gjorde reprise av badestuntet.

– Nei, han hoppet ikke. Men så fikk han ikke T-skjorte heller. Jeg har en T-skjorte hvor det står «Jeg har hoppet fra stupetårnet!», ler Antonsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke