24. aug
 
Håper 400.000 vil se Anders i nye Norske Byggeklosser
Anders Baasmo Christiansen er klar for en ny versjon av kultfilmen «Norske Byggeklosser». Produsent for filmen er Kjetil Omberg, også fra Hamar. Han liker å tenke at filmen vil selge 400.000 billetter.

Publisert: 15.jun.2017 16:37
Oppdatert: 15.jun.2017 18:42

Filmen spilles inn i disse dager, og skal ha premiere 23. februar. Anders spiller rollen som Bjørn «Stutum» Sand en gang spilte, kona hans er Ine Jansen, kjent fra TV-seriene «Dag» og Helt Perfekt» – og Atle Antonsen gjør maratonjobben Rolv Wesenlund en gang gjorde, i rollen som både det ene og det andre.

– Jeg vil bli skikkelig skuffet om filmen selger færre enn 200.000 billetter. Helt seriøst, så tror jeg på et salg langt over det. Vi lager en folkekomedie som skal ses av alle som har lyst til å ha det gøy på kino, sier Kjetil Omberg.

– Når du snakker om et salg på mye mer enn 200.000 billetter, snakker vi da om en film i Børning-klassen (ca. 400.000 solgte billetter red.anm.)?

– Ja, og jeg mener det helt ærlig, jeg blir skuffet om den selger færre billetter enn 200.000, og håper på det dobbelte. Det lille jeg har sett, det ser kjempemorsomt ut.

Oppussing

Filmens budsjett er på 17,5 millioner, det er Arild Fröhlich som har regi, Nordisk Film har distribusjonen – og produsenter er Kjetil Omberg og Jørgen Storm Rosenberg, manus er skrevet av Atle Antonsen og Arild Fröhlich. Den gang, i 1972, handlet det om husbygging, mens det denne gang handler om oppussing, som alle nordmenn jo driver med.

Kjetil Omberg forteller at ideen er jobbet fram i løpet av et par år, at han og Jørgen Storm Rosenborg tenkte seg en «polske byggeklosser» og at Atle Antonsen og Arild Fröhlich samtidig jobbet opp mot en oppfølger av klassikeren – og at de etter hvert slo seg sammen.

Rettighetene er kjøpt av familien til Pål Bang-Hansen.

Moro med Atle

– Tenker du på faren ved å ikke nå opp mot klassikeren fra – 72?

– Klart vi gjør det, men vi har valgt å gi blaffen. Vi har ærefrykt, men har også respektløshet.

Anders Baasmo Christiansen melder om god stemning under innspillingen, og han uttaler i en kjapp kommentar: – Alltid moro å jobbe med Atle Antonsen, og få med at Arild Fröhlich er en flott regissør.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke