26. aug
SUKSESS: Det er klart for suksessen «The Play That Goes Wrong» på norsk «Kollaps i kulissene», med blant andre Bartek Kaminsky og Ingar Helge Gimle. Foto: Erik Berg
 
Hamar er et av Riksteatrets beste spillesteder
Riksteatrets besøk i Hamar i 2017 starter som 2016 sluttet: med suksess. «Kollaps i kulissene» (torsdag 2. februar) og «En mann ved navn Ove» (24. februar) har vært utsolgt lenge.

Publisert: 30.jan.2017 19:17
Oppdatert: 30.jan.2017 19:27

– Hamar er et av våre beste spillesteder, sier Riksteatrets informasjonssjef Mette Hægeland Blom.

Det var gått 14 år siden sist da Riksteatret igjen kom til byen med en forestilling i 2014. Innlandets hovedstad hadde ingen scene å tilby Riksteatret før det nye kulturhuset sto ferdig.

Liker scenen, liker huset

– Vi liker scenen, vi liker huset – og vi føler at vi blir godt mottatt, sa tidligere sjef ved Riksteatret og skuespiller Ellen Horn til Hamar Arbeiderblad i 2015.

Og om tida Riksteatret måtte droppe mjøsbyen:

– Det føltes så meningsløst å dra forbi Hamar.

Publikums respons har vært strålende etter at Riksteatret igjen kom tilbake.

– Hamar er i dag blant de fem – ti beste for Riksteatret, sier Mette Hægeland Blom.

Og:

– Det er også verdt å merke seg at dette er uansett type forestilling vi kommer med; om det er komedier, klassikere, samtidsdrama, dans, barneforestillinger. Forestillingene vi har i Hamar kulturhus trekker stort publikum. Det virker som Riksteatret er et etterlengtet tilbud for folk på Hamar.

Moro med kollaps

Hvert år legger Riksteatret ut på turne med cirka ti forestillinger. Mette Hægeland Blom sier til Hamar Arbeiderblad at de fleste av forestillingene settes opp på Hamar.

Så langt i år er fem forestillinger fra Riksteatret satt opp i Hamar kulturhus. I tillegg skal Riksteatret senere i vår presentere to store høstforestillinger. Det er ventet at begge disse også settes opp på scene i Hamar kulturhus.

Torsdag kommer et sterkt ensemble til kulturhuset med «The Play That Goes Wrong», eller «Kollaps i kulissene» som navnet er på norsk. Forestillingen, med Hege Schøyen, Jan Huse, Daniel Karlsson, Bartek Kaminsky, Ingar Helge Gimle, Espen Sandvik, Jan Martin Johnsen og Camilla Frey, har blitt mottatt med kritikerapplaus.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke