19. aug
SNART PREMIERE: Det er klart for «Man tager 20 egg» med Helle Ottesen som Hanna Winsnes. Premiere på Høyvang 18. januar, men også er det generalprøve samme sted dagen før, 17. januar. Foto: Remi Laakso
 
– Hanna ville vært direktør i dag
Hannas grønnsaksuppe ble stoppet av Mattilsynet. Men teater blir det. «Man tager 20 egg» har urpremière på Høyvang 18. januar.

Publisert: 11.jan.2018 20:15
Oppdatert: 11.jan.2018 20:21

Det blir suppe også, for dem som møter opp, men ikke den som Hanna Winsnes (Helle Ottesen) lager på scenen. De grytene ble stemplet av Mattilsynet, på grunn av ikke tilfredsstillende hygiene.

De lokale arrangørene, på grendehusene hvor forestillingen skal vises, lager grønnsaksuppe etter Hanna Winsnes-oppskrift – og den serveres i pausen.

Otto Homlung (74) og Helle Ottesen (71) er to av Norges teaterveteraner, begge med erfaring blant annet fra Trøndelag Teater. Nå møtes de på Teater Innlandet, etter at Otto fikk ideen om en forestilling om Hanna Winsnes, skrev manus og har regien.

Direktør

Torsdag denne uken fikk pressen en liten prøvesmak på forestillingen og en prat med de to, og det er ingen tvil om at de har gått inn med full trøkk.

Sammen med dem om forestillingen er Kåre Nordseth (lysdesign), Thorleif Silkebekken (lyd), Bård Lie Thorbjørnsen (scenograf) og Helge Bjørnå (maskør).

Hanna Winsnes (1789-1872), kokebokforfatteren, romanforfatter, prestefruen som administrerte prestegården og åttebarnsmor, en meget travel dame. Hvem ville hun vært i dagens samfunn?

– Hun hadde hatt en administrerende jobb, vært direktør for et eller annet, tror jeg, sier skuespiller Helle Ottesen.

– Kulturminister?

– Ha, ha, ja, kanskje det. Og hun ville nok hatt musikk og litteratur som hobby.

Sterk dame

Helle Ottesen har som regissør Otto Homlung gjort sin research, men hvem fant hun? Hvem får vi møte på scenen i Teater Innlandets forestilling?

– En dame med styrke i sin personlighet. Om hun trekkes ned, så tar hun seg sammen og reiser seg opp igjen. En dame med stor kapasitet. Og hun var sosial, hun likte folk – og hun hadde humor, sier Helle Ottesen.

For og med barna

En annen forestilling som gjøres klar i Teater Innlandet. er «Se! Jeg fant!», med John Nyutstumo og Tom Styve – og med Janne Langaas (regi) og Kristin Bengtson (scenografi). En forestilling laget først og fremst for barnehagebarn.

Her møter vi ulven «Asbjørn Moe» og grisen «Bror Grim», som sammen med barna og en kiste med mye rart oppi skal sjonglere seg gjennom kjente eventyr. Stykket har premiere 27. januar – og kan bestilles av barnehager.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke