18. aug
Ga mersmak: Lørdagens konsert med Sting i Hamar var en suksess. Til uken vil arrangørene Hamar kommune, Stange kommune, HOA og Festspillene i Elverum se på mulighetene for å gjenta bragden.Foto: Trond Lillebo
 
– Her blir det verdensartist neste år også!
I gledesrus etter Sting-suksessen sier Hamar-ordfører Einar Busterud at stjerneshow à la Sting på Stortorget må bli en tradisjon. Og Løten kommune kan også tenke seg å bli med på festen.

0
Publisert: 08.aug.2016 06:21
Oppdatert: 08.aug.2016 09:51

Konsertgeneral og Hamars kultursjef Morten Midtlien entret scenen etter oppvarmer Joe Sumners drøyt tjue minutter i rampelyset.

– Kommer dere tilbake hit neste år? ropte kultursjefen ut i folkemengden, og fikk et overdøvende ja til svar fra de 8.000 publikummerne.

– Vi setter i gang med evalueringen på mandag, svarer Midtlien til Hamar Arbeiderblad på spørsmålet om kommunene planlegger å gjenta bragden.

– Besto generalprøven

Det er Espen Solheim Røhne i bookingselskapet Venues som sørget for å lande kontrakten med Sting og hans management.

– Blir dette lettere for deg å booke inn artister til Stortorget nå som dere har bevist at det fungerer som konsertarena?

– Ja, det var på måte en generalprøve for langsiktig prosjekt det her. Vi ønsker jo å prøve å få det her til å bli en årlig greie, og da måtte vi bevise ovenfor Live Nation og oss selv at det var mulig å gjennomføre. Og vi har fått de best skussmål vi kunne få fra alle kanter. Vi er strålende fornøyd og ivrige på å gå i gang med fase to, sier Solheim Røhne, og legger til at han ikke kan huske å ha vært på en utendørskonsert med bedre lyd noensinne.

Ordføreren vil ha mer

Hamar-ordfører Einar Busterud er også klar for mer moro på torget.

– Her blir det verdensartist neste år også, sier han bastant etter konserten.

– Dette er strålende. Du ser at torget er ideelt til denne typen konserter, og crewet til Sting er kjempefornøyd, og Live Nation, teknisk ansvarlige i Norge, er kjempefornøyde, sier Busterud.

At det var folketomt i selve fontenen bet seg også fast hos ordføreren.

– Dette er et uutnyttet område. Har kan du i hvert fall ha 2.000 til, uten problemer, sier Busterud.

LØTEN VIL VÆRE MED PÅ LEKEN

– Dette var fantastisk bra! Jeg er blant dem som mener han ikke har gjort noe spennende siden 1987, men kvelden i kveld har vært helt magisk, sier Bente Elin Lilleøkseth, ordfører i Løten kommune.

– Sting er en utrolig bra artist, og det er et utrolig godt sammensatt band. Og publikum er helt fantastiske. Jeg er veldig stolt av at hamarregionen får til dette her. «Dette må vi gjøre mer av» sa jeg høyt i stad, og Nils (Røhne, ordfører i Stange) spurte meg om Løten skal være med neste gang. Da skal vi kanskje være med, ler Lilleøkseth.

– Dette skaper stolthet, entusiasme og glede, legger hun til.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke