19. aug
MER MORO: Påsken er en fin tid for fotball, og nå holder flere av Hamar-restaurantene oppe- og O’Learys er et sted for hele familien til å se engelsk fotball. Foto: Kristian Einang
 
– Jo da, vi har åpent
Debatten har gått høyt når det gjelder serveringsstedenes åpningstider i romjul og påske. Her er tilsvaret fra bransjen: – Vi har åpent i påsken.

Publisert: 05.apr.2017 10:26
Oppdatert: 05.apr.2017 10:32

Det gjelder ikke alle, men mange av dem vi sjekket velger å holde åpent i påsken. Slik skulle det være anledning til å bestille bord på restaurant og ta seg en liten tur ut for å få seg noe i glasset.

Her er lista over serveringsstedene vi sjekket. Nagomi: Åpent, O’Learys: Åpent, Irishman: Åpent, Stortorgets Gjestegiveri: Stengt i påsken, Basarene: Stengt i påsken: Tjuvholmen kro: Åpent hvis det er fint vær, Pizzanini: Åpent hele påsken, Heia Hamar: Åpent hele påsken, Skafferiet: Åpent i påsken, Valuta: Åpent mandag til onsdag, skjærtorsdag, langfredag, påskeaften, 1. påskedag stengt, 2. påskedag, Hos Hai, Brumunddal: Åpent skjærtorsdag, langfredag, påskeaften, 1. påskedag. 2. påskedag stengt.

LES OGSÅ: Går så det griner

Dyrt

Et av stedene som holder stengt, fra kommende søndag og til etter påske er Basarene på Stortorget.

– De som jobber i restaurantbransjen må også ta ut ferie, og vi trenger, som andre, å samle krefter, sier Geir Halvorsen, bestyrer på Basarene.

Og:

– Dessuten er det ekstra dyrt å bemanne en restaurant i en lengre periode med helligdager som påske, sier Halvorsen.

Hos Thore Petter Wang på Tjuvholmen Kro holdes døra på gløtt:

– Er det bra vær, så åpner vi – og tilbyr en enkel servering, sier Thore Petter Wang.

«Å holde stengt i ni dager er ikke akseptabelt og arrogant», het det i et leserbrev i Hamar Arbeiderblad etter påske i fjor. En av avisas lesere hadde prøvd å finne et bord i påsken i forbindelse med en bursdagsfeiring, og var fortvilet.

Påske = fotball

Denne påsken burde det være mulig å finne bord med duk i Hamar.

En annen stor anledning for restaurant- og barbesøk er selvsagt at fotballen ruller i Europa, med europacup, og i England. Sjekk eksempelvis Juventus-Barcelona (11. april), Bayern München-Real Madrid (12. april), Anderlecht-Man.-Utd. (13. april), ikke minst Tottenham-Bournemouth (15. april) og Man.-Utd.-Chelsea (16. april).

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
OPPE: Hai har åpent.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke