18. aug
Stolt prisvinner: Morten Midtlien, kultursjef i Stange kommune overrakte både pris og bilde av Jan Baker, som Anne Persdotter Flugstad ble svært begesitret for i Vallset kirke i går kveld. Alle Foto: Marit Amundsen
 
- Komplett kunstner
Anne Persdotter Flugstad fikk i går Stange kommunes kulturpris for sin mangfoldige kunstneriske innsats. En rørt Flugstad viste stor glede over å få prisen.

Publisert: 23.nov.2012 22:35
Oppdatert: -

Kultursjef i Stange, Morten Mitdlien, overrakte prisen rett etter premiere på stykket «Madonna i Vallset». Juryens begrunnelse for årets prisvinner er: «Flugstad er en svært allsidig kunstner og formidler. Hun har tidligere blitt tildelt to priser som viser hennes store bredde: En for bibelfortelling og en fra Under Bruafestivalen. Hun varierer med sang, dans og fløytespill til revy og jazzsang. Hun formidler egne og andres tekster på en forbilledlig måte.

Multitalent
- Jeg har jobbet med mange kreative kunstnere og det byr som regel på problemer, sier tekstforfatter Oddvar Karvainen Øieren til HA.

Siden 2006 har han jobbet med Flugstad og han sier at han aldri har møtt en kunster som er så komplett.

- Anne behersker sang, dans og koreografi. Hun er alltid blid og vi gir hverandre konstruktiv kritikk og motstand. Også musiker og komponist Øyvind Åge Berg setter stor pris på å jobbe med Anne.

- Hun har en fantastisk stemme og det er alltid gøy å jobbe med henne, sier Berg.

Personlig pris
- Siden jeg bruker meg selv personlig i jobben min så betyr jo prisen at jeg er god nok, sa en beveget prisvinner under sin tale.

Flugstad hennvendte seg særlig til barna i sin takketale. Hun ba ungene stole på at de var gode nok og huske på at det bodde mye inni hver og en av dem. CV-en til Flugstad er på hele fem sider, og siden 1999 har hun vært selvstendig næringsdrivende. Så det er en allsidit prisvinneren som får årets stangepris.

Eget Jubelkor
Alle de 70 ungene som deltok i Madonna i Vallset i går ropte; «Anne, Anne» og ga henne trampeklapp etter at Flugstad hadde fått prisen. Etter å ha observert Flugstad i en rekke sammenhenger med barn ser vi at hun har et spesielt godt lag med ungene for å få dem til å føle mestring.

- Hun er den beste av alle lærere, utbryter Filip Dagfinrud.

- Hun er den kuleste danselæreren, sier Elisabeth Lie, som leter etter Flugstad for så å kaste seg i armene til sin kule danselærinne og få en god klem.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke