20. aug
I OSCAR-BYEN:Skuespillerne Pål Sverre Valheim Hagen, Anders Baasmo Christiansen og Tobias Santelmann ankommer en Oscar-fest på Bel Air Hotel i Beverly Hills. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 
- «Kon-Tiki» sterkeste outsider
Skuespiller Anders Baasmo Christiansen mener «Kon-Tiki» seiler opp som den sterkeste Oscar-kandidaten etter favoritten «Amour».

Publisert: 24.feb.2013 18:56
Oppdatert: -

- Hvis «Amour» skulle snuble, så er vi kanskje i posisjon til å få en statuett, sier han med et lurt smil om munnen til NTB. For få døgn siden sto Anders Baasmo Christiansen på teaterscenen i Norge. Fredag landet han i Los Angeles, og i helgen bar det fra én cocktailfest til den neste foran prisutdelingen søndag kveld.

- Vi har jo nettopp hatt première på “Onkel Vanja” på Nationaltheatret. Jeg spilte torsdag kveld og kastet meg deretter på flyet til USA, sier Baasmo Christiansen.

- Sjansene øker

Han er den eneste som har vunnet alle de fire store norske skuespillerprisene og mener en Oscar vil passe fint inn på premiehylla. Og Baasmo Christiansen tror at sjansene til «Kon-Tiki» er blitt større i løpet av de siste dagene.

- Når man er nominert, sier jo alle at du kommer til å vinne. Det er klart at man blir preget av det, innrømmer Hamar-mannen, før han fortsetter:
- Den østerrikske filmen «Amour» er jo den store favoritten, og alle skal vite at det er en bombe hvis den ikke vinner. Men, den har vunnet mange priser allerede, og folk begynner kanskje å bli litt lei av den, påpeker Baasmo Christiansen.

- Et friskt pust

Han forteller at det er mye prat om «Kon-Tiki» om dagen og mener at den har et ferskere preg enn mange av de andre utfordrerne som allerede er sett av mange.

- «Kon-Tiki» er en ferskere film og et friskt pust. Bortsett fra den canadiske filmen som er nominert, er «Kon-Tiki» den eneste som ikke har hatt première i USA. Derfor tror jeg at vi nå har seilet opp som den sterkeste outsideren, understreker Baasmo Christiansen.
Paal Sverre Valheim Hagen, som spiller Thor Heyerdahl i «Kon-Tiki», mener noe har skjedd med filmen i tiden siden nominasjonen ble klar.

- Det er blitt en film som folk snakker om og er opptatt av, påpeker Valheim Hagen. (©NTB)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke