22. aug
BEKYMRET: Fylkestingsrepresentant Solveig Seem (H) er bekymret for at kulturen skal havne i bakleksa når fylkesrådet interesserer seg så sterkt for idrett. FOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM.
 
- Kultur i bakleksa?
Fylkestingsrepresentant Solveig Seem (H) frykter kulturen vil havne i bakleksa som følge av fylkesrådets fokus på idrett.

Publisert: 02.feb.2012 08:03
Oppdatert: -

I forrige uke bevilget fylkesrådet 500.000 fylkeskommunale kroner til frivillighetsarbeidet i eliteserielagene Elverum håndball, Fart fotball, Storhamar håndball og Storhamar Dragons. Fylkestingsrepresentant Solveig Seem (H) har merket seg dette.
Hun vil gjerne vite om kulturlivet kan vente seg noe lignende.
- Jeg er bekymret for fylkesrådets skifte av fokus fra kultur til idrett. Når fylkesrådet nå så tydelig ønsker å bringe idretten på banen i mye større grad, så betyr det mindre fokus og mindre satsing på kultur. Allerede beskjedne midler og ressurser skal nå fordeles på flere. Fylkesråd Eva Arnseth har sitt hjerte i idretten, og det kommer tydelig til syne både i budsjett og utøvelse av jobben som fylkesråd. Jeg er redd kulturlivet her blir taperen. Det er ikke enkelt å snakke om satsing på museer eller symfoniorkester når drømmen er vinter-OL i Oslo i 2022, sier Seem, som ønsker at frivillig arbeid innen kultur skal få samme oppmerksomhet fra fylkesrådet som idrett.
- Bare i juni er hundrevis av frivillige på jobb i Hamar for å arrangere ulike festivaler. Disse arrangementene skaper like stor spinnoff i lokalmiljøet som eliteseriekamper i Fart, Dragons og Storhamar. Men de er henvist til å søke på små kulturmidler og blir tildelt smuler, påpeker Seem.
Ungdoms-OL
Fylkesråd Eva Arnseth (Ap) er kjent med kritikken fra Seem om at fylkesrådet nå i større grad prioriterer idrett framfor kultur?
- Til det vil jeg si at det ikke er noe skifte fra å satse på kultur generelt til kun å satse på idrett. Bevilgningen Seem viser til, er et folkehelsetiltak. Samtidig kommer det noen store idrettsarrangementer til regionen, som gjør at vi må prioritere idrett. Da tenker jeg i første omgang på ungdoms-OL, som samtidig er et arrangement som også skal inneholde både kultur og kompetanse. Her er det muligheter for mange, sier Arnseth.
I Tenkeboksen
Arnseth kan på stående fot ikke love lignende bevilgninger til frivillighetsarbeidet innen kultur som idretten nettopp fikk.
- Men Seem har et poeng. Jeg har tenkt på hvordan vi kan løfte fram frivillighet i et folkehelseperspektiv på flere områder, men ikke noe er klart ennå. Frivillighet er uansett utrolig viktig, fastslår Arnseth.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke