19. aug
Sommerparadis: Knut Einar Nordhagen i Hamar og Hedemarken turistforening håper flere for øynene opp for Målia også som et turmål i sommerhalvåret. Alle foto: Trond lillebo
 
– Målia også et sommerparadis
I løpet av de siste tre årene har alle hyttene og uteområdet på Målia blitt rehabilitert. Nå håper turistforeningen at flere får øynene opp for området som turmål også om sommeren.

Publisert: 19.aug.2016 10:31
Oppdatert: 22.aug.2016 07:15

– Vi er stolte over hvordan det har blitt her. Det har blitt lagt ned utallige dugnadstimer her de siste årene, sier Knut Einar Nordhagen i Hamar og Hedemarken turistforening (HHT).

De siste årene har både serveringshytta, den selvbetjente DNT-hytta og HHTs eldste hytte, Stouslandhytta, fått en oppgradering. Alle tre eies av HHT. også uteområdet har fått et løft.

– Hyttene har blitt renovert både utvendig og innvendig. Den minste, selvbetjente hytta, kan brukes av alle med DNTs standardnøkkel, mens Stouslandhytta kan leies av HHT, og har mange soveplasser. Plassen har blitt presentabel og passer for alle, sier Nordhagen.

Sommermål

Mange har et forhold til Målia som et fint turmål på ski om vinteren. Nå håper Nordhagen og HHT at flere også skal få øynene opp for Målia også i sommerhalvåret.

– Det er jo et sommerparadis også. Området er veldig innbydende nå utover høsten, sier Nordhagen mens han ser utover Hedmarksvidda.

Han forteller at det er mange muligheter i området selv uten snø på bakken.

– Det er nok en del som ikke tenker på Målia som et turmål om sommeren. Nå kan man kjøre helt fram, og det er massevis av turmuligheter i området. Samtidig ligger det ved en gammel seter, og man kan få følelsen av å gå litt tilbake i tid og komme bort fra kjas og mas, sier han.

Han understreker at det slett ikke er noe galt med Målia vinterstid heller.

– Det er et turmål som passer hele året.

Familiedag

Søndag får alle muligheten til å oppleve hva Målia har å by på i sommerhalvåret. Da inviterer HHT, sammen med mange andre aktører, til familiedag. Her blir det aktiviteter i fjellet for både stor og liten.

– Det blir muligheter til å prøve stylter, slakk line, natursti, sitte på med hest og kjerre og mye mer. Serveringshytta åpner også for sesongen. Vang skolekorps, som drifter serveringshytta, vil også holde en mini-konsert, sier Nordhagen.

 
Oppgradert: Alle hyttene samt uteområdet på Målia er oppgradert i løpet av de siste årene. Slik ser det nå ut inne i den største, og eldste, hytta, Stouslandhytta.
Turmuligheter: Målia byr på mange turmuligheter både sommer og vinter.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke