18. aug
KLAR: Anders Baasmo Christiansen er4 klar for lerretet med Børning.
FOTO: FILMWEB.
 
"Børning" på kinotoppen
"Børning" slår an. Filmen er mest sett på kino siden lanseringen i forrige uke.

Publisert: 12.aug.2014 13:15
Oppdatert: 19.aug.2014 07:33

"Børning" med Anders Baasmo Christiansen fra Hamar i en svært sentral rolle, slår alle rekorder. Filmen topper kinoenes besøksstatistikk, og nå utelukker ikke produsenten en oppfølger.

Det går skikkelig unna i "Børning", men seertallene lukter det også svidd av. Siden premieren har 139.539 personer løst kinobillett for å se Anders Baasmo Christiansen & co i aksjon. De slår dermed "Guardians of the Galaxy" som etter tre uker var sett av 131.625 personer.

- Børna ikke sjøl

- Den letteste og den morsomste rollen jeg har spilt, sier Anders Baasmo Christiansen om sin del av muskelbilfilmen «Børning», som hadde premiere på Hamar sist onsdag.

-  Jeg dreiv ikke og børna sjøl, under oppveksten på Hamar. Men jeg fikk ofte skyss hjem med rånebil. Og straks vi begynte å jobbe med filmen kjente at det var kort veg inn til min indre råner. Roy Iversen, som min rollekarakter i filmen heter, lå latent og klar. Jeg har aldri hatt så lett tilgang på en rolle. Den lå i bakgrunnen min.

SE TRAILER AV BØRNING HER!

-  I det som beskrives som den første moderne norske bilfilmen, spiller Anders sammen med blant andre Otto Jespersen og Svein Nordin og greia er å komme seg fra Tyrigrava Kro i Oppegård til Nordkapp på kortest mulig tid.

Anders kjørte en 650 HK Mustang, mens Jespersen/Nordin skjøt oppover landet i en Pontiac TransAm.

-  Hva var det forteste du kjørte?

- Det har jeg ikke lov å si. Men det forteste som ble kjørt var 324 km/t. Det var med TransAmen og stuntmann. Men det var ingen villmannskjøring. Vi hadde et veldig godt samarbeid med politiet hele vegen, som sperret av vegene for vanlig trafikk, så alt foregikk i veldig ordnede former, bare så det er sagt, sier Anders Baasmo Christiansen.

- Men jeg håper riktig mange går og ser filmen, for får vi nok publikum spiller vi inn en toer, og da får jeg kjørt mer!   

- Filmen har førpremiere på Hamar onsdag.

-  Jeg får ikke vært der sjøl, men jeg hører at amcarmiljøet i Hamar og omegn har tenkt å stille sterkt utenfor kinoen, sier Anders.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke