17. aug
Lokale bånd: Konferansier for anledningen, Haddy N'jie, synger Prøysen, mens stefar Kåre Bryhni spiller trekkspill. N'jie synes det var rørende å få opptre sammen med stefaren på den lokale markeringen av grunnlovsjubileet på Kvennstugua i Vallset. Foto: Asgeir Høimoen
 
- Mitt barndomshjem
Haddy N'jie var både konferansier og medvirkende under nordisk kveld i Kvennstugua i Vallset. Hun har tette bånd til stedet.

Publisert: 14.aug.2014 06:08
Oppdatert: 14.aug.2014 06:26

- Når jeg kommer hit føler jeg at jeg kommer til barndomshjemmet mitt, sier Haddy N'jie.

Hun er best kjent som programleder for NRK og som sanger, og var onsdag tilbake i Vallset for å bidra på nordisk kveld i Kvenstugua. I Vallset har hun tilbrakt mye tid gjennom årene. Hennes stefar, Kåre Bryhni, er nemlig fra bygda.

- Moren min giftet seg med Kåre da jeg var 13 år. Så jeg har jo vært veldig mye her, sier hun.

- Kan alltid komme hit

Det er tydelig at N'jie er godt likt i Vallset, og det var tendenser til kø for å hilse på og takke henne etter at programmet på Kvennstugua var ferdig. Hun legger heller ikke skjul på at hun trives i bygda.

- I hagen her er der alle tingene og lekene fra barndommen er. Dit kan jeg alltid komme, forteller N'jie.

Stefaren, Kåre Bryhni, har ifølge N'jie hatt innflytelse på henne. Han var grunnen til at trekkspill ble hennes yndlingsinstrument. På onsdag fikk hun med seg stefaren på scenen for å spille Alf Prøysen.

- Det var rørende og veldig hyggelig, sier hun.

Stort mangfold

N'jie var veldig fornøyd med onsdagens program, og synes det var fint å få bidra.

- Det var så fint med et godt sammensatt program. Jeg er helt rørt nå, sier hun.

Hun mener sånne arrangement er med på å vise mangfoldet i kommunen.

- Her har man alt fra den proffe sopranen til de unge fra kulturskolen. Man får virkelig sett mangfoldet her, sier N'jie.

Vil speile samfunnet

Kultursjef i Stange kommune, Morten Midtlien, sier de har prøvd å speile samfunnet da de satte sammen programmet for den lokale markeringen av grunnlovsjubileet.

- Vi ville ha med både profesjonelle, amatører og barn her. Kvennstugua var også et per-fekt sted å holde dette, sier han.

Mange hadde tatt turen til Vallset onsdag kveld, og Midtlien var fornøyd med kvelden.

- Oppmøtet stemmer med forhåpningene, og det er litt mer enn forventningene. Vi er også veldig glad for å ha fått med Haddy her, sier Midtlien.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke