25. aug
To priser til Hamar Game Collective: Her er Trond Fasteraune (Team DOS) Runa Haukeland (leder i Hamar Game Collective), Marianne Lerdahl (Sarepta Studios) og Ole Andreas Jordet (Krillbite Studios) i forbindelse med nominasjonene i april.
Foto: Anders Grobstok Dalen
 
Hamar vant to av fem priser
Spillutviklermiljøet fra Hamar vant to av fem priser under Nordic Game Awards i Malmø.

Publisert: 21.mai.2015 22:47
Oppdatert: 22.mai.2015 06:40

I kveld stakk to av Hamar Game Collectives firmaer avgårde med prisene "Best Artistic Achievement" og "Best Nordic Handheld game" under Nordic Game Awards i Malmø.

- Vi er vanvittig glade for å motta denne prisen. Spesielt med tanke på de andre nominerte i denne kategorien. Det er utrolig morsomt. Nå skal det jaggu feires! forteller Mattis Delerud i Team DOS, som vant i kategorien "nordiske håndholdte spill". 

I april ble det kjent at spilllutviklerklyngen var nominert i alle kategorier. «Size DOES Matter» fra Team DOS var nominert i både «Best Nordic Handheld game» og «Best Nordic Innovation». For «Best Artistic Achievement» var både «Amphora» av Moonrop og «Among the Sleep» av Krillbite nominert. Både «Among the Sleep» og Sarapta Studios «Shadow Puppeteer» var nominert i kategorien «Best Nordic Game of the Year».

Slått av svenskene

Utviklerne i Swedish Machine Games dro hjem med den gjeveste prisen for spillet "Wolfenstein: The New Order".  Men Krillbite fikk allikevel god grunn til å feire. Deres skrekk-spill vant i kategorien "Best Artistic Achievement", altså beste kunstneriske utførelse.

- Et kunstnerisk spill er et spill med visjoner og ambisjoner integrert inn i spillopplevelsen, og skaper en opplevelse som berører og engasjerer spilleren på flere nivåer, lød juryens motivasjon når de utdelte prisen til Krillbite.

- Nå er vi her og feirer alle mann! Vi er veldig fornøyde med prisen vi mottok i dag, og ser det som en del av veksten til Hamar som spillutviklingsby, sier PR- og markedsjef Kristina Halvorsen.

I fjor ble "Among the sleep" hedret med "Nordic Game Indie Sensation Award" på samme utdeling.  
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke