19. aug
HØSTKLAR: Jørn Nielsen, styrmann på Gregers, har gjort klar skuta for høsten. Foto: Remi Laakso
 
– Nærmer oss Hamars smertegrense
Marit Larsen, Saabye Christensens «Buicken», Morten Abel og komikeren Dag Sørås i løpet av et drøyt døgn. Kan småbyen Hamar fordøye en slik porsjon?

0
Publisert: 07.sep.2016 13:40
Oppdatert: 07.sep.2016 13:44

Byens mest rutinerte konsertarrangør Jørn Nielsen på Gregers har tenkt nøye gjennom saken med Hamars etter hvert store underholdningstilbud:

– Det er utrolig hvor mye som skjer i Hamar. Jeg skulle gjerne sett en sammenligning med en annen norsk by på Hamars størrelse; det er konserter, teater og show, det er hockey, håndball og fotball. Frekvensen er høy når det gjelder konserter. Alt dette er jo både positivt og negativt, men jeg personlig tror alt har en grense, og vi er i grenseland nå, sier Jørn Nielsen.

Fredag kveld opptrer Marit Larsen i Hamar kulturhus. På Gregers er det klart for «Buicken», med forfatter Lars Saabye Christensen, journalist og forfatter Tom Stalsberg, blues- og rockemannen Amund Maarud og jazz- og folkemusiker Stian Carstensen. Dagen etter, lørdag 10. september, er det klart for Morten Abel i Kirsten Flagstad-salen – og den prisbelønte komikeren Dag Sørås på Scandic Scene.

Ikke fulle hus

– Du sitter med erfaringen, Nielsen, hva bygger du denne påstanden på, at vi nærmer oss grensen?

– Det er mitt inntrykk, og jeg ser jo hvor mange som kjøper billetter både hos oss og andre. Alle vil jo helst ha fulle hus, men det klarer vi ikke dessverre.

– Hva tenker du om Gregers i denne sammenheng?

– Jeg synes vi svarer bra på utfordringen, vi har et meget godt høstprogram i år.

Riktig miks

Jørn Nielsen og Gregers har holdt til i den såkalte «Brannvakta» i fire år. Her arrangeres cirka hundre konserter i året. På fire år snakker vi om rundt åtti tusen billetter solgt. Nielsen tror Gregers har funnet nøkkelen gjennom en miks av kjente artister og lokale og regionale artister.

 
KLAR: Marit Larsen Hamar kulturhus fredag. Foto: Fredrik Olastuen
KLAR: Lars Saabye Christensen Gregers fredag. Foto: Scanpix
TILBAKE: Mer moro med lokale karer: Eagles på Gregers vol. II.
KLARE: Seigmen er klare for Gregers – 29. september. Her fra operaen i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
KOMMER: OnklP kommer, med Jaa9, til Gregers 12. november.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke