19. aug
 
- Nei til nedleggelse
Håpet er at en underskriftskampanje skal få kommunestyret i Hamar til å si nei til rådmannens forslag om å legge ned Vang bibliotek.RIDABU

Publisert: 07.des.2011 04:12
Oppdatert: -
Håpet er at en underskriftskampanje skal få kommunestyret i Hamar til å si nei til rådmannens forslag om å legge ned Vang bibliotek.
RIDABU
Først gikk Hamar-rådmann Svein M. Skaaraas inn for å legge ned Vang bibliotek i sitt forslag til ny handlings- og økonomiplan for Hamar kommune. Siden har det vært smått med løfter fra politisk hold.
Få løfter
Rådmannen ser for seg å kunne spare halvannen million kroner årlig på å legge ned det populære biblioteket, som i fjor kunne skilte med 52.000 utlån og nesten 30.000 besøkende.
De største politiske partiene i Hamar har så langt vært nokså ulne i sine kommentarer til nedleggelsesforslaget.
- Når så mye ble prioritert inn i budsjettet for ett år siden, må noe prioriteres bort, uten at vi har tatt stilling til hva, sa ordfører Morten Aspeli (Ap).
- Om biblioteket blir flyttet, er det jo mulig å få til et annet møtested i nærområdet på Ridabu, sa Christel Meyer (BBL).
- Kommunen investerer store beløp i det nye kulturhuset. Det betyr tøffe prioriteringer, for et sted må vi hente penger, sa Michael Oreld (H).
Lokalmiljøet tar tak
Nå tar lokalmiljøet på Ridabu saken i egne hender. Lørdag ettermiddag var det støttekonsert for Vang bibliotek med Tor Karseth og Frida Ånnevik. Sistnevnte har allerede etablert Facebook-gruppa La Vang bibliotek leve. I tillegg ble det bestemt at det skal settes i gang en underskriftsaksjon i håp om at politikerne vil lytte til det nærmiljøet mener er sunn fornuft, og det er å opprettholde Vang bibliotek.
Bente Voldhaug, som selv bor på Ridabu, har tatt på seg ansvaret med å gjennomføre underskriftsaksjonen.
- Initiativet ble tatt under støttekonserten lørdag. Mange av oss mener det er feil å legge ned Vang bibliotek. Det er viktig å opprettholde denne møteplassen. Biblioteket henvender seg til veldig mange ulike grupper, både unge, eldre og fremmedspråklige, for å nevne noen. Jeg tror ikke dette tilbudet lar seg erstatte av andre møteplasser som for eksempel en ungdomsklubb eller en formiddagskafé, sier Voldhaug. Nå legges underskriftslister ut flere steder, og målet er å overrekke underskriftene før kommunestyret 21. desember, der det er klart for endelig behandling av handlings- og økonomiplanen, nedleggingsforslaget inkludert.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke