23. aug
NOMINERT: Ole Robert Holmen (64) har jobbet med tusenvis av barn og unge i ishallene på Storhamar. Nå er han nominert som «Årets Mesterborger». Foto: Remi Laakso
 
– Noe må gjøres
– Ungene har for dårlig koordinasjon, de kan ikke forlengs rulle engang. Noe må gjøres, sier Ole Robert Holmen (64) i Storhamar Hockey.

Publisert: 02.jun.2017 06:09
Oppdatert: 02.jun.2017 10:06

Han har jobbet med tusenvis av barn- og unge som trener. Han er nominert til «Årets Mesterborger» som trenerildsjel. Han benytter anledningen til å komme med en advarsel, og han snakker ikke bare om hockey, om noen skulle tro det.

– Vi må prøve å motivere barna til mer bevegelse utenom det som skjer i idrettslagene. Frileken er helt borte. Og jeg har vel også en følelse av at foreldrene syr puter under armene på ungene, de kjøres jo både til og fra trening, sier Ole Robert Holmen.

Idrettslivet

Han spilte selv ishockey i Storhamar fra han var barn, fra seksårsalderen.

– Jeg spilte i 16–17 sesonger. I 1991 ble jeg fulltidsansatt som trenerkoordinator, så har jeg jobbet som selger og jeg har jobbet i åtte år innen kriminalomsorgen, og så har jeg vært tilbake i jobb for Storhamar Hockey.

Saken er at han har vært der hele tiden, som alle de som jobber med barn og unge innen idrett. Hvor mange barn og unge han har vært trener for, det ha han ikke tall på–men det er lett å regne seg til at han har trent til sammen en norsk småby.

– Nå er jeg pensjonist, jeg tenker å nyte litt, sier Ole Robert.

Men det blir jo hockey fortsatt, slik er det bare.

Ole Robert Holmen er godt kjent for den store jobben han har gjort i norsk idrett, han har fått priser tidligere–og nå sist fikk han en tur til Paris av TV2 og en av norsk ishockeys sponsorer.

– Det var meg, ei dame som var materialforvalter og en som fulgte opp dommere, forteller Ole Robert Holmen.

Idrettsbyen

Han er også opptatt av Hamar som idrettsby, trekker fram en ny undersøkelse som viser at mellom 8.500–9.000 unge opp til 25 år er tilknyttet idrett i Hamar, skryter av alle mulighetene disse unge har i Hamar, og understreker hvor viktig dette er for byen.

– Og i disse dager har vi flere store idrettsarrangementer for unge, både med håndball og fotball, tenk bare på hva dette trekker av ressurser til Hamar, sier Ole Robert Holmen.

Han er ikke så veldig ivrig til å snakke om hva han selv har bidratt med, men forteller om en liten tanke som slo ham i bilen en dag:

– Det var etter ei økt på isen, hvor de var samlet tre generasjoner, Erik Kristiansen, sønnen Martin og hans sønn, Max, og etterpå satt jeg i bilen–og så slo tanken meg:

– Hvor gammel har du egentlig blitt nå, Ole Robert?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke