22. aug
TIL HAMAR: Det er klart for Riksteatrets «Min kamp» på Hamar – med stjernerekka Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Øystein Røger og Ingjerd Egeberg. Foto: Erik Berg
 
– Noen er stille, noen flirer og noen gråter
Ingjerd Egeberg fra Ringsaker står midt i scenens Knausgård-maraton, halvveis i en rekke på 85 forestillinger. Nå gleder hun seg til å møte fullsatt sal i Hamar kulturhus torsdag.

Publisert: 23.nov.2016 06:49
Oppdatert: 23.nov.2016 06:52

Forestillingen «Min kamp», etter Karl Ove Knausgårds seks bøker, er bemannet med ei stjernerekke; med Ingjerd, Agnes Kittelsen, Christian Rubeck og Øystein Røger. Alle spiller de Karl Ove Knausgård - til kritikerapplaus. Her noen klipp publisert av Riksteatret, på deres egen hjemmeside:

«Et teaterstykke det bør gå gjetord om» Aftenposten (6), «Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid» Fædrelandsvennen (6), «Aldeles strålende teater» Bergens Tidende (6), «Bedre enn romanen» Adresseavisen (5), «Treffer en nerve» VG, «Det er imponerende gjort» Klassekampen.

Intimt og pinlig

– Selv om vi spiller samme forestilling, så er det aldri en lik kveld. Når vi går til pause, så kan vi tenke at de (publikum) hater oss – og så er det stående applaus når vi er ferdig, forteller Ingjerd Egeberg.

– Noen sitter stille og konsentrert, noen flirer høyt – og noen gråter.

– Hva kan publikum forvente seg når dere står på scenen i Hamar kulturhus?

– Først av alt vil jeg si; ikke vær redde om dere ikke har lest bøkene. Alle vil uansett få mye ut av dette. Det kan bli intimt og til og med pinlig, men det er seg sjøl Karl Ove Knausgård utleverer, sier Ingjerd.

Møter oss sjøl

Hun selv har snart vært gjennom alle bøkene. Hun leser den sjette nå.

– Jeg tror prosjektet hans er at folk skal slutte å skamme seg, oppsummerer hun.

– Møter vi oss sjøl her?

– Ja, for den som tar seg tid til å lytte, så tror jeg man møter seg sjøl et eller annet sted i forestillingen.

– Har Knausgård selv sett forestillingen?

– Nei, og jeg forstår det godt. Publikum ville helt sikkert kjent ham igjen i salen, og det ville nok påvirket deres opplevelse.

Hun selv har ikke møtt Knausgård, men forteller at Agnes Kittelsen har truffet ham - og at han ga uttrykk for at han likte valg av skuespillere.

Neste oppgave for Ingjerd er «Fyrsten» (Machiavelli) på Nationaltheatret – i april.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke