18. aug
LUTEFISKKLAR: Oddvar Hemsøe er igjen klar for ny lutefiskfestival. I kveld er det kick off på Gregers, og så går det slag i slag til og med lørdag kveld. Foto: Remi Laakso
 
– Vi mangler en revy i byen. Hamar har vokst, det skjer mye – og høsten er tida for revy
Lutefiskgeneral Oddvar Hemsøe er klar for en ny festival, og han slipper samtidig en nyhet om neste års arrangement: Det blir lutefiskrevy,

Publisert: 01.nov.2016 16:48
Oppdatert: 01.nov.2016 16:56

– Vi mangler en revy i byen. Hamar har vokst, det skjer mye – og høsten er tida for revy, sier Oddvar Hemsøe.

Med på et råsterkt revylag har han fått Tor Simonsen som produsent, Ørnulf Snortheim som musikalsk ansvarlig, Bjarte Ytre-Arne på idéutvikling, og ikke minst en av Norges aller beste regissører, Lars Erik Holter, som kunstnerisk ansvarlig.

Hvor revyen skal spilles vil han foreløpig ikke avsløre.

Onsdag til lørdag

Onsdag, er det kick-off for årets utgave av Lutefiskfestivalen, for inviterte, på Gregers. Torsdag er det åpning med konsert med Frida Ånnevik på Gregers og boklansering av Hilde Hummelvold, Ingunn Larsen og Inger Lise Uhlens «Damer og øl» på Gravdahl. Og fredag bæres lutefisken fram på restaurantene.

Hemsøe forteller at det allerede er drøyt seks hundre påmeldte til bordene på restaurantene som skal servere lutefisk.

– Det er utsolgte bord på Stortorvet Gjestgiveri, på Schwenckes Vinkjeller og på Basarene begge dager, men det er fortsatt muligheter på de andre stedene som serverer lutefisk, sier Hemsøe.

Inngår i festivalen gjør Restaurant Hamarstua, Cafe Valuta, Hos Hai, Simenstad Gard, Scandic Elgstua – og Kunstbanken (lørdag).

Meldt seg av

Tre steder har meldt seg av, på grunn av for liten interesse; Kilde, Bryhni Søndre og Tingnes Spiseri.

– Det er synd, men kan hende har det noe med at lutefisk i stor grad er et byfenomen, sier Oddvar Hemsøe.

Fredag er det også konsert med kanadiske Josh Wynne Jones med bluesband på Gregers. Et arrangement i samarbeid med bluesklubben.

Lørdag er det rorbu med Tore Skoglund og «Dur og Wold», Arve Fossum og Nils A. Røhne på Gregers på ettermiddagen, og konsert med Jan Eggum på samme sted på kveldstid.

I helga har også Lutefiskfestivalen egen stand på Bondens marked i Hamar.

Til Restaurant Hamarstua lørdag kommer også EU-minister og æresmedlem i Lutefiskfestivalen Elisabeth Vik Aspaker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke