19. aug
TØFF JOBB: Ågot Sendstad spiller moren i Jon Fosses «Barnet». Forestillingen er møtt med 5’er på terningen både i Aftenposten og i Dagbladet. Foto: Marte Garmann
 
Ågot er først ut av de lokale hos Nationaltheatret
Hedmarkingene Ågot Sendstad, Ingjerd Egeberg og Anders Baasmo Christiansen er alle på plakaten for Nationaltheatrets vårmeny. Først ute er Ågot, som allerede har hatt premiere med Jon Fosses «Barnet». 5’er både i Dagbladet og i Aftenposten.

Publisert: 16.jan.2017 19:59
Oppdatert: 16.jan.2017 20:18

– Jobbe på en knivsegg. En millimeter til venstre og det får store konsekvenser, sier Ågot Sendstad til Hamar Arbeiderblad om å jobbe med et Jon Fosse-drama.

Og:

– Det er så finstemt i forhold til de du spiller sammen med.

I et videointervju med Nationaltheatrets egen hjemmeside, sier hun - om å se forestillingen: – Det kommer an på hvem du er den dagen du går for å se det, tror jeg. Noen dager har du kanskje hatt en lettere dag og klarer å se livet litt humoristisk, en annen dag kommer du kanskje litt vemodig – og da tror jeg du tar stykket på en helt annen måte. Kan hende skal en gå og se stykket to ganger ...?

Komplisert

«To unge ensomme mennesker, Fredrik og Agnes, kommer fra livets skyggeside og møtes i et busskur. De finner trøst i og blir glade i hverandre – og snart venter de barn. men graviditeten går ikke som planlagt, og de to må holde fast i trua på hverandre og at livet kan være godt», heter det i presentasjonen.

Ågot spiller moren til jenta, «Evelyn».

- De er glade i hverandre, men har ikke hatt det så lett, sier Ågot.

– Det er komplisert.

Liker nynorsk

– Jon Fosse er kjempeartig å spille på en god dag, frustrerende å spille på en dårlig dag, sier Ågot Sendstad.

Hun liker godt å spille på nynorsk.

– Det er litt nærmere dialekten min, det er litt lettere enn bokmål.

Sent i mars skal hun spille i den romantiske komedien «Som dere vil» (Shakespeare).

Ingjerd Egeberg har premiere i slutten av april med «Fyrsten - Machiavelli-variasjoner», Tore Vagn Lids stykke med utgangspunkt i Niccolo Machiavelli og politisk makt. Og Anders Baasmo Christiansen har premiere med «Don Juan» 24. februar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke