23. aug
Solveigs 2. sang: En annerledes teateropplevelse.Foto: Kristin Bengtson
 
– Rarest og tøffest
– Dette er kanskje noe av det rareste og tøffeste vi har laget, sier teatersjef Janne Langaas.

Publisert: 31.aug.2017 06:31
Oppdatert: 31.aug.2017 06:36

Tenk deg en teaterforestilling uten skuespillere, men med rom for 35 publikummere på scenen i stedet. De sitter i en halvsirkel av skjermer, og den 55 minutter lange forestillingen består av lyder og bilder. Nå nærmer det seg oppsetting av «Solveigs 2. sang» – et samarbeidsprosjekt mellom Teater Innlandet og NRK Radioteatret, for å markere 150-årsjubileet for Ibsens «Peer Gynt».

Manus er av dramatiker Malmfrid H. Hallum fra Gran, fotograf er Kristin Bengtson. I stedet for skuespillere til stede i salen, hører publikum hører stemmene til blant andre Charlotte Frogner, Gisken Armand og Dennis Storhøi. Publikum blir plassert i sceneområdet, på stoler og i sofaer, mens foto, animasjoner og farger vises på tre store skjermer.

Urpremièren fant sted under Heddadagene i Oslo i juni. Dagbladets anmelder Lillian Bikset ga en femmer på terningen etter urpremièren.

14.9 blir det nypremière på Gjøvik, og 16.9 vises den første av mange forestillinger i Hamar kulturhus.

Sitter og venter

Det er i år 150 år siden Henrik Ibsen skrev «Peer Gynt». Det ønsket Teater Innlandet å markere gjennom å invitere en kvinnelig forfatter fra Innlandet til å skrive et stykke som tar med seg Solveig inn i vår tid. Resultatet er en historie om hun som blir forlatt og venter på Peer mens han er ute på sine eventyr. Men sitter hun fortsatt bare der og venter?

Historien om Peers Solveig er kjent for mange, men denne gangen er det Solveigs historie som blir fortalt. Forestillingen forteller en annerledes historie om Solveig enn den som Ibsen forteller. Hos Ibsen eksisterer Solveig kun i kraft av å vente på Peer eller i forholdet til Peer. Men i «Solveigs 2. sang» har hun sine egne indre demoner å kjempe mot.

Annerledes

– Solveigs 2. sang er en annerledes teateropplevelse, annerledes enn noe Teater Innlandet har laget tidligere, sier informasjonskonsulent Randi Strømbu,

– Vi kaller det en teaterinstallasjon, og oppfordrer publikum til å fri seg fra sine forestillinger om hva teater er, sier hun.

Og snart er det opp til publikum å bedømme hva som skjer. Til sammen skal det spilles 26 forestillinger fra 14.09.til 15.10.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke