23. aug
Kunstbanken: Markus Li Stensrud fra Hamar var en av fjorårets utstillere. Foto: Geir Vestad
 
6.022 i Kunstbanken i fjor - 2.700 færre enn året før
Kunstbanken hadde i 2016 totalt 6.022 besøkende. Direktør Ingrid Blekastad betegner det et «normalår», etter en kraftig publikumsøkning i 2015.

Publisert: 18.jan.2017 21:03
Oppdatert: 18.jan.2017 21:12

I 2015 var det sommerutstillingen med El Anatsui som dro besøkstallet i været. Den hadde alene over 3.200 besøkende, og sørget for et samlet publikumstall for året på 8.700.

– Men jeg synes likevel det skulle vært mange flere, sier Ingrid Blekastad.

– El Anatsui er en kunstner du møter i de helt store galleriene rundt om i verden. At han kom til Hamar, fikk stor nasjonal oppmerksomhet. Så jeg skulle gjerne sett en null bak publikumstallet på 3.200.

Fjorårets sommerutstilling med tre zambiske kunstnere trakk 1.872 besøkende. De andre utstillingene, med blant andre flere kunstnere fra Hedmark som Ståle Blæsterdalen, Turid Haye og Markus Li Stensrud, hadde rundt 850 besøkende hver.

– Det er jevnt bra besøk, sier Ingrid Blekastad.

eksperimentelle

Men hva er grunnen til at besøket ikke er enda større enn «jevnt bra»?

- Kunstbanken har kanskje fått et rykte for å være litt eksperimentell og avantgardistisk, sier Ingrid Blekastad.

– Et slik rykte kan være vanskelig å frigjøre seg fra. Samtidig ser vi at de som kommer innom, lett blir veldig begeistret.

– Vi har i oppgave å vise samtidskunst. Men vi skal ikke være for kommersielle. Og når folk går i Kunstbanken, skal de vite at de får se samtidskunst på høyt nivå.

Så hva slags virkemidler har Kunstbanken for at flere skal bli kjent med utstillingene?

– Blant annet tror jeg det er viktig med kontinuitet i kafédriften. For det får mange til å komme innom, sier Blekastad.

vandreutstillinger

I et middels besøksår har Kunstbanken også satt en rekord, og det er det vandreutstillingene som har sørget for. Til sammen har 12.343 sett utstillingene som Kunstbanken har vist rundt om i fylket, av Sverre Morken, Øyvind Torseter og en ny vandreutstilling med tre smykkekunstnere. Utstillingen med Øyvind Torseter er spesielt laget for bibliotek, og det er noe Kunstbanken vil fortsette med, ifølge Ingrid Blekastad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke