24. aug
STIPEND: For tredje gang mottar Siri Kval Ødegård (26) Sparebanken Hedmarks talentstipend på 50.000 kroner. I den anledning opptrer sopranen i Hamar kulturhus lørdag. Foto: Kristian Einang
 
– Stipendpengene har betydd alt
Sopranen Siri Kval Ødegård (26) bor og studerer i Roma. I kveld mottar hun talentstipend for tredje gang. – Disse pengene betyr alt, egentlig, sier Siri.

Publisert: 10.okt.2016 10:16
Oppdatert: 10.okt.2016 10:24

For tredje gang mottar hun Sparebanken Hedmarks talentstipend.

65 lokale talenter innen idrett og kultur mottar sine stipend i kveld. Noen mottar 50.000 kroner, andre mottar 35.000 kroner eller 25.000 kroner.

Hamar-jenta Siri Kval Ødegård mottar 50.000 kroner for tredje gang.

– Alt koster

– Jeg har også lån fra Lånekassen, men de pengene rekker jo akkurat til å leve. I Norge jobbet jeg mye ved siden av for å skaffe noen ekstra kroner, dirigerte kor og slikt, men i Italia er det dårlig med betalte jobber, sier Siri.

– For meg er det viktig å ha ekstra midler; til sangtimer, til å delta i konkurranser – og til å betale for opptaksprøver.

På scenen

– Det er mye utenom skolen, og alt koster penger, sier Siri Kval Ødegård, som også skal opptre under den såkalte «Talentfesten» i Hamar kulturhus i kveld, lørdag.

– En arie, forklarer hun – og foreslår selv å sende korrekt tittel på en sms: «Son pochi fiori» fra operaen «L’amico Fritz» av Mascagni.

Tre år har hun bodd i Italia, og hun sier selv at hun er på god veg til å bli italiener.

– Jeg trives, og det er jo ikke så langt hjem til Norge, da. Flyturen tar noe slik som tre timer, sier Siri Kval Ødegård.

Talenter i kø

Opptre i Hamar kulturhus skal: Minda Marie Kalfoss, Kongsvinger (dans), Marianne Kjellsdatter Bye Granheim, Eidskog (sang), Ole Nilssen, Løten (trekkspill), Vanja Lie Wagenius, Hamar (sang), Lars Tingelstad, Tolga (sang), Lars Henriksen, Grue (dans), Kasper Skullerud Værnes, Hamar (saksofon) – og Siri Kval Ødegård, Hamar (sang).

Et dagsprogram er laget for stipendmottakerne, som starter dagen med inspirasjonsseminar. På programmet står temaer som personlig utvikling og nettverksbygging, mental trening og personlig økonomi.

Selve forestillingen er i Kirsten Flagstad-salen på kveldstid. Det er gratis inngang. Billetter hentes i luka på Hamar kino.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke