25. aug
 
– Tid for applaus
Hamar er på pallen. En tredjeplass på Norsk kulturindeks. – Dette er manges fortjeneste og det er tid for å gi seg selv en klapp på skulderen, sier kultursjef i Hamar kommune, Morten Midtlien.

Publisert: 20.des.2017 06:34
Oppdatert: 20.des.2017 06:49

– Vi satser på kultur, vi vil bli gode, både når det gjelder kvalitet og kvantitet – og tredjeplassen er summen av alles innsats, sier kultursjefen.

Norsk kulturindeks kommer årlig fra Telemarksforsking. Kommunene måles i ti kategorier; som er kultur for barn og unge, bibliotek, kino, konserter, museum, kulturarbeidere, kunstnere, frivillighet, sentrale tildelinger og scenekunst. På topp er Røros, på andreplass er Nord-Aurdal og på tredjeplass er Hamar.

Hamar kommune scorer høyest i kategoriene kino (4. plass), scenekunst (7. plass) og i kategorien for kulturarbeidere (11. plass) og i kategorien for konserter (20. plass). Dårligst plassering er det i kategorien for kulturskole (351. plass).

Kulturskolen

– Når det gjelder vårt potensial, så er det klart at vi ønsker at flere grunnskoleelever skal kunne delta i kulturskolen, sier Morten Midtlien og Randi Kongsli ved kulturkontoret i Hamar kommune.

I dag er det plass til kun 300 i kulturskolen, det er lange ventelister – men en forandring er undervegs da Hamar har vedtatt å følge en ny nasjonal rammeplan. Noen eksakte tall på antall nye plasser ønsker ikke kultursjefen å gi, men sier det vil bli en radikal økning.

– Vi ønsker også å fortsette det gode tilbudet av konserter og opplevelser. Og vi kan bli mye flinkere til å søke om statlige tilskudd (114. plass i kategorien). Og vi ønsker oss flere kunstnere til Hamar (32. plass i kategorien). Når det gjelder kategorien for Den kulturelle skolesekken (195. plass), så tror vi kanskje det kan være en feil – og det sjekker vi opp.

Justert

Kulturindeksen ble presentert med en «teaser» til pressen i november. Der var Hamar på andreplass. Det er nå justert, da Riksteatrets tall for 2016 ikke var tatt med – og derfor gikk Nord-Aurdal forbi Hamar.

– Vi var helt likt i utgangspunktet og den lille detaljen gjorde at vi gikk fra 2. plass til 3. plass, forklarer Morten Midtlien.

Stange er på 165. plass på Norsk kulturindeks, Ringsaker på 254. plass, Løten er på 379. plass, Lillehammer er på 6. plass, Gjøvik er på 39. plass.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke