26. aug
GOD STEMNING: Frida Kulstad, Rita Kulstad, Mari Frydenlund, festivalsjef Tore L. Larsen og Camilla Thomassen var meget godt fornøyd etter årets festival på Tangen.
 
- Tidenes beste Tangen Rock
Arrangør Tore L. Larsen er strålende fornøyd med gjennomføringen av årets festival. Han varsler likevel at det populære barnerock-konseptet vil bli endret.

Publisert: 29.aug.2011 07:24
Oppdatert: -
Arrangør Tore L. Larsen er strålende fornøyd med gjennomføringen av årets festival. Han varsler likevel at det populære barnerock-konseptet vil bli endret.
Festivalsjefen er sliten, men lykkelig etter årets store, musikalske høydepunkt i sørlige Stange.
- Vi har satt ny besøks- og omsetningsrekord. For første gang ligger vi an til å sitte igjen med et lite overskudd, sier han.
Tangen Rock har i år brukt størsteparten av budsjettet på leie av lyd og lys. Dette skulle vise seg å være en god investering. Flere av publikummerne skrøt høylytt av lyden. Det bør også nevnes at lydnivået var noe lavere enn tidligere år, noe som gjorde at flere publikummere holdt ut å stå rett foran scenen. Et positivt tiltak som bidro til mer intens stemning på begge sider av scenegjerdet.
Arrangørene valgte Også en ny og lur løsning for å unngå pinlige pauser mellom bandene som opptrådte. Halvparten av artistene spilte inne, mens den andre halvparten sto i et telt på utsiden. Ved å spille inne og ute annenhver gang, fikk bandene god tid til å skifte utstyr og instrumenter på scenen. For publikum var dette en stor fordel, da man fikk servert nærmest kontinuerlig livemusikk i sju timer begge dagene. Tore L. Larsen mener teltløsningen var årets mest vellykkede nyhet.
- Det fungerte veldig, veldig bra. Vi hadde servering både inne og ute, slik at folk kunne bytte på hvor de ville stå. Publikummere som ønsket å hvile ørene, kunne stå der det ikke var musikk. Vi skal definitivt ha to scener også neste år, sier han.
Et av de mest populære innslagene under de siste års Tangen Rock har vært lørdagens barnerock. Konseptet, som er en humoristisk kombinasjon av musikk og teater, framført av lokale barn og voksne, trakk denne helgen rundt 220 publikummere til samfunnshuset. Det gjør barnerocken til festivalens mest populære enkeltarrangement. Tore L. Larsen opplyser likevel at årets forestilling kan ha vært den siste i det formatet man har sett fram til i dag.
- Vi har kommet til et punkt hvor vi har nådd toppen. Det er umulig for oss å overgå årets forestilling. Vi skriver fortellingen, lager musikken, instruerer barna, trykker plakater, cd-er og T-skjorter, samtidig som vi øver med egne band og arrangerer resten av festivalen i tillegg. Det er rett og slett altfor ressurskrevende å gjennomføre noe slikt, sier han.
Larsen lover likevel at det vil bli barneforestillinger også i framtiden. Form og innhold er derimot uvisst inntil videre.
Mens fredagens publikum var preget av til dels svært unge rockere, var det et noe eldre og mørkere klientell som inntok samfunnshuset for å høre lørdagens avslutning. Mari Frydenlund var blant dem som tok turen begge dagene. Hun mener festivalen har blitt mye bedre sammenlignet med tidligere år.
- Det er mye mer å finne på i år. Arrangørene har virkelig gjort en god jobb. Det er imponerende at noen kan ofre så mye fritid for å lage noe så stort, sier hun.
Frydenlund kommer med en klar oppfordring til arrangørene:
- Dere må fortsette med barnerock også i framtiden! Det betyr så utrolig mye for barna her på Tangen, avslutter hun.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke