18. aug
Torg for Alle: Farahnaz Bahrami (t.h.) var på plass. Hun ønsker seg et torg som er åpent for alle og som alle føler en tilhørighet til.
 
- Torget trenger ikke å være hipt og dyrt
Mocci Ryen sprengte kapasiteten på Basarene da hun inviterte til verksted for å speile det framtidige Stortorget med Hamarsingens identitet.

Publisert: 09.nov.2011 11:57
Oppdatert: -
Mocci Ryen sprengte kapasiteten på Basarene da hun inviterte til verksted for å speile det framtidige Stortorget med Hamarsingens identitet.
De har det gøy de som driver og pusler med Stortorget om dagen. Om det ikke er sterke pastellfarger eller bilvrak det går i.
I går var det Mocci Ryen, best kjent for sitt engasjement for barnefestivalen Stoppested Verden, som var lekemester.
Denne uken skal «Dream Hamar» arrangere tre workshops, som forhåpentligvis skal kulminere i hvordan et nytt torg skal framstå, og ikke minst hvem som skal bruke det.
Det var sistnevnte tema som Mocci tok opp.
Og etter et forsøk på å løse opp stemningen, hvor alle ble sendt rundt på gulvet for å hilse på ukjente deltakere på rare måter, satte deltakerne i gang med å definere hamarsingen og for å lage ideer på hvordan Stortorget skal laget for å gjøre det til et samlingssted for allmennheten.
Blant deltakerne på seminaret var det flere kjente, som ordfører Morten Aspeli og Bjarte Ytre-Arne, men ukjente ansikter og ungdommer dukket også opp.
Blant annet studentene Kristian Moan (31) og Tonje Clason (20), ingen av dem fra Hamar-traktene, men med stort engasjement for det framtidige torget.
- Jeg synes det er kjempespennende at folk involveres på denne måten, men samtidig er jeg skeptisk til om en klarer å vekke et skikkelig og ærlig engasjement. Det tror jeg blir litt utopisk, sa Moan.
- Hvordan er den typiske hamarsingen?
- Jeg har ikke truffet så mange hamarsinger må jeg ærlig innrømme, men de jeg har truffet har vært åpne og utadvendte. Jeg kjenner meg ikke igjen i myten om at hamarsinger skal være så trauste. For meg er trøndere mer trauste, sier trønderen Moan.
Han er klar på at et framtidig torg må treffe dem som skal bo der og være et sted så mange som mulig kan identifisere seg med og bruke som møteplass.
Og Moan tror ikke løsningen på dette er å bruke mest mulig penger.
- Det mest ideelle er å gjøre det med mest mulig dugnadsånd. Torget trenger ikke å være hipt og dyrt. Det viktigste er at folk har et forhold til det, sier han, mens Tone Clason nikker.
På verkstedet ble det jobbet med å finne ut hvem Hamarsingen egentlig er. Stereotypen var han som var impulsiv bare han fikk tenkt seg om, men da deltakerne ble utfordret på hvem de egentlig ønsket å være, kom følgende ord: Vennlige. Mangfoldige. Pulserende. Tolererende. Plass til avvikere. Inkluderende. Lekende. Reflekterte og ærlige.
- Vi fortsetter med et verksted onsdag også, og da skal vi gå videre med hvordan torget fysisk sett bør designes ut ifra de definisjonene. Det handler om å lage et sted som gir rom for kollektive opplevelser og ritualer. Et sted som snakker til hjertene til folk. Det håper vi at slike sammenslutninger kan bidra til, sier Mocci Ryen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke