21. aug
MØTE: Mari Lerberg Fossum som Dorothy møter både «Blikkmannen» og «Fugleskremslet» i «Trollmannen fra Oz». Foto: Mats Backer
 
– Trøkk på Hamar
Generalprøve og premiere på «Trollmannen fra Oz» i Hamar kulturhus 24. og 25. januar. – Våre folk ser alltid fram til å spille på Hamar, sier sjefen for Riksteateret, Tom Remlov.

Publisert: 17.jan.2018 16:21
Oppdatert: 17.jan.2018 16:29

Han har valgt seg Hamar som sted for turnépremiere på årets storsatsing.

– Vi er trygge på at det er et stort og rikt publikum på Hamar. Det handler om samspill mellom scene og sal, det er hva som gjør dette stimulerende – og det er trøkk i salen på Hamar, sier Tom Remlov – og legger til:

Velfungerende

– Det er lett å tro at jeg sier det samme over alt, men jeg har opplevd så mange forskjellige steder – og Hamar er et gledelig sted å spille. Vi merker at vi får gjennomslag.

Riksteatret trekker mye folk på Hamar, stort sett fulle hus i 2017. Remlov trekker fram det nye kulturhuset som en vesentlig årsak.

– Hamar kulturhus er velfungerende og svært synlig. Det har stor betydning. Publikum vil være sikre på at det er en arena som fungerer og liker godt at selve bygningen er fin. Dette var jo noe jeg selv merket godt som sjef for Operaen.

Publikumshit

Premieren på «Trollmannen fra Oz» torsdag 25. januar er nærmest utsolgt, men det finnes en god mulighet for å oppleve «Dorothys» reise fra farmen i Kansas til eventyrlandet på den andre siden av regnbuen dagen før, på generalprøven 24. januar.

Remlov lar seg ikke lokke til å tippe totalsalg for «Trollmannen fra Oz», men sier at forestillingen på dette tidspunkt ligger foran budsjett når det gjelder billettsalg – og:

– Jeg tror det blir en publikumshit.

Og:

– De som kjøper billett vil få oppleve en fenomenal forestilling.

«Trollmannen fra Oz» er basert på barneboka «The Wonderful Wizard of Oz» (Lyman Frank Baum). Eventyret ble gjort til film (1939) med superstjerna Judy Garland i hovedrollen som Dorothy. På sin ferd møter hun både hekser og de underlige fyrene «Blikkmannen», «Fugleskremslet» og den engstelige «Løven».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke