22. aug
I STUDIO: GT-Sara, Gerd Thoreid (93) på plass i studio i Sverige. Her sammen med produsenten Stig Lindell. Foto: Tor Melgalvis
 
– Unikt og kult!
Den svenske produsenten Stig Lindell koser seg i sitt studio sammen med Gerd Thoreid, «GT-Sara» (93). – Unikt, häftigt, kult, sier Lindell.

Publisert: 01.jan.2018 18:10
Oppdatert: 01.jan.2018 18:43

Han har jobbet med Nobel fredspriskonsert, med Kylie Minogue og Seal, han har jobbet mye med Oslo Gospel Choir – og artister fra Europa og Australia har funnet fram til «lilla röda stugan» i Töckfors, rett over grensen, om man tar E18 østover. Gjennom Anette Løvtangen fra Romedal ble filmskaperen Tor Melgalvis tipset om produsenten, noe som passet utmerket for et nytt prosjekt sammen med GT-Sara, et nytt album med arbeidstittelen «Fra standup til salmer».

12 spor skal settes på albumet. Det er plukket ut 20 sanger, halvparten er spilt inn i hva det Melgalvis kaller «forproduksjon». Han håper å ha jobben gjort på våren.

«Maran Ata»

Gerd Thoreid, vokst opp på Hamar, fikk sangboka «Maran Ata» etter sin far. Der hentes råmaterialet. Ideen til Melgalvis er at hun skulle gi ut noe å være skikkelig stolt av, noe som innebærer topp kvalitet når det gjelder både musikere og produsent. En egen forening er laget, Foreningen GT-Sara – en forening til GT-Saras fremme - med mål å finansiere albumet. I tillegg er en egen turne rigget, «Paying-my-album-tour», med neste stopp Heia Hamar på Hamar 19. januar – og såkalt crowdfunding/folkefinansiering er satt i gang, med egen presentasjon på bidra.no.

Signaturstemme

GT-Sara sjøl er i studio, innimellom alle sine opptredener.

– Det er vanskelig ikke å bli glad i GT-Sara, sier produsenten Stig Lindell, som ikke hadde om hørt om artisten tidligere.

– Hun har en klang og framføring som, ja …, vi må tilbake til tider med Edith Piaf og Zarah Leander, sier Stig Lindell.

– Og på en måte teatralsk, noe jeg første gang hørte som guttunge på – 70-tallet og siden har hørt lite av. Unikt, häftig, kult, sier Lindell.

– Vi snakker om noe bransjefolk over alt snakker om…, når en stemme høres på radio og så tar man ikke helt hvem det er..., det er bra, det fint, ok, men hvem er det? Da er det for alminnelig. GT-Sara kjenner man igjen med en gang. Hun har en signaturstemme. Og den stemmen skal vi ta vare på, og sette musikk til.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke