18. aug
MÅ PRIORITERE: Fyl­kes­råd Chris­ti­an Hau­gen (SV), her sammen med Ran­di Lan­gøi­gjel­ten, fyl­kes­sjef for kul­tur og kom­pe­tan­se, har en begrenset pott med kulturpenger å fordele. Han er klar på at det er umulig å gi 500.000 kroner til en enkelt ar
 
- Urealistiske summer
Fylkesråd Christian Haugen (SV) mener festivaler som søker om en halv million kroner i årlig støtte har helt urealistiske forhåpninger til hvor mye Hedmark fylkes- kommune kan bidra med i kulturmidler.

Publisert: 12.apr.2011 06:15
Oppdatert: -

Fylkesråd Christian Haugen (SV) mener festivaler som søker om en halv million kroner i årlig støtte har helt urealistiske forhåpninger til hvor mye Hedmark fylkes- kommune kan bidra med i kulturmidler.
I går fordelte fylkesrådet vel 1,2 millioner kroner i fylkeskommunale kulturmidler. Midlene ble fordelt slik HA skrev i går, med Kirsten Flagstad Festival, Anjazz og Hamar Music Festival, som vinnerne. De fikk 100.000 kroner hver. Alle tre fikk mindre enn de søkte om. Kirsten Flagstad Festival søkte kun om 150.000 kroner. Hamar Music festival ba derimot om 400.000 kroner, mens Anjazz forsøkte seg på en halv million kroner.

Anjazz-sjef Anja Katrine Tomter la da heller ikke skjul på at hun hadde håpet på mer, selv om årets tildeling er en økning på 100 prosent fra i fjor.
Fylkesråd Christian Haugen mener derimot at det er helt urealistisk å tro at Hedmark fylkeskommune kan bevilge en halv million kroner til en festival. Han minner om at fylkeskommunens kulturmidler er begrensete, og at det er mange om beinet. Det er til og med mange som ikke får noen verdens ting (se undersak).
- Jeg skulle gjerne bevilget mer, men skulle vi lagt oss på det nivået som Hamar Music Festival og Anjazz ønsker, så måtte vi hatt et mye høyere kulturbudsjett i fylkeskommunen enn i dag. Det er rett og slett ikke mulig å bevilge så mye i dag, fastslår Haugen.
Noen etterlyser Stoppested verden - Barnas internasjonale kulturfestival på lista HA i går offentliggjorde over arrangementer som får kulturtilskudd.
Christian Haugen lover at også Stoppested Verden skal få 100.000 kroner i fylkeskommunalt tilskudd i år, men at disse pengene kommer fra en annen budsjettpost, nemlig regionale utviklingsmidler.
- Saken er ikke behandlet i fylkesrådet ennå, men jeg har gitt Stoppested Verden muntlig tilsagn om disse midlene. Det betyr at jeg garanterer at festivalen får dette tilskuddet, sier Haugen.
Haugen har tidligere lovet at fylkeskommunen skal plukke ut noen festivaler, som det skal satses ekstra på i form av langsiktige avtaler over tre eller fem år. Dette arbeidet er ikke helt i havn ennå. Haugen ser for seg at saken vil bli behandlet av fylkesrådet etter påske.
Han vet også at spesielt festivalene er opptatt av å få svar på søknader tidligere. Derfor ligger det an at søknadsfristen for kulturmidlene som skal deles ut for første halvår 2012, vil bli før jul, trolig i desember, med endelig behandling på nyåret.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke