19. aug
 
- Utrolig og fortjent
«Atle» på dagen, «Svartle» om natta. Jon Arne Arnseth (30) fra Øvre Vang kommer til Hamar Teater med forestillingen «Brune», Heddaprisen i klassen beste barneforestilling.

Publisert: 08.sep.2017 11:27
Oppdatert: 08.sep.2017 11:28

«Om dagen er Rune Rune, en gutt som akkurat har mistet bestefaren sin, men om natten er han Brune – superhelten som ikke er redd for noen ting. Han lister seg ut og maler syklene til guttene som rev plankehytta. Etter hvert får han hjelp av vennene Atle og Åse», heter det i presentasjonen.

Og:

«Brune er en forestilling om vennskap, mot og å ta igjen.»

Stein og sjiraff

Jon Arne Arnseth har så langt spilt forestillingen 150 ganger, han koser seg fortsatt – og han er utrolig stolt av at forestillingen fikk Heddapris.

– Det var bare helt utrolig, men veldig fortjent, sier Jon Arne.

– Dette er jo en bransjepris, og det betyr jo at bransjen har sett oss – og anerkjent oss.

– Vi har jobbet så hardt og så lenge, og dette er en forestilling hvor alle er avhengig av hverandre. Vi spiller jo flere roller alle sammen, jeg spiller «Atle» og «Svartle», men også tre, stein, skap og seng, for å ta noe. Og sjiraff, en sjiraff «Rune» ser for seg. En herlig jobb som skuespiller, jeg kjeder meg ikke ett sekund.

– Hva tenker du selv at forestillingen handler om?

– Det å miste noen man er glad i, det å takle savn. Og mobbing. Og å ta igjen. Og så handler det om vennskap.

Briljerer

Nominerte til Heddaprisen, klassen for beste barneforestilling var også Teater Innlandets «Jeg er Robin Hood» og «Hamlets pappa er et spøkelse», Teatret Vårt – men det var «Brune», Teater Joker i samarbeid med Akershus Teater, som vant.

I juryens begrunnelse het det blant annet:

«Skuespillerne briljerer som overskuddspregede forvandlingskunstnere. Uanstrengt veksler de mellom ulike roller, og gir i fellesskap fysisk form til en rekke scenografiske elementer og rekvisitter. Språket er tidstypisk og troverdig i en dramatisering basert på den prisbelønte norske barneboka med samme navn, utgitt i 2013.»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke