20. aug
NYTT PROSJEKT: Under Spellemann i 2016 fikk vi Janove Ottesens «Regnbuen treffer oss ikkje lenger». Over nyttår kommer et nytt album, men allerede fredag spiller Janove på Gregers i Hamar. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 
Janove før Hamar-besøket: – Vi får betalt i møte med publikum
Han har vært her før. Mange ganger. Og han kommer igjen. Fredag på Gregers. – Vi reiser rundt, spiller live, møter fansen på nært hold. Det er i møte med publikum vi får betalt, sier Janove Ottesen.

Publisert: 08.nov.2017 06:40
Oppdatert: 08.nov.2017 07:04

«En utadvendt vokalist som raskt får med seg publikum», skrev Hamar Arbeiderblads anmelder Svein Erik Løberg etter konserten med Kaizers Orchestra natt til 1. mai 2002 i Hamar – og han skrev om Janove Ottesen, som fredag, 15 år senere, står på scenen på Gregers med sitt nye prosjekt «Janove».

Nærmere 40 konserter er det blitt, etter at bandet slapp sitt første album «Artisten og Marlene» i januar. Over nyttår kommer et nytt album.

– Et groovy rockeshow, med et band med de beste musikere, både fra Norge og Sverige. Vi kommer godt forberedt. Vi er et band i toppform. Det blir fest og dans der vi er, sier Janove Ottesen.

Ny historie

Med seg denne gang har han Børge Fjordheim (trommer), Micke Lohse (tangenter), Gulleiv Wee (bass) og Mattias Hellberg (gitar).

Den nye historien handler om en danserinne fra Paris og en danser fra St. Petersburg som forelsker seg i hverandre som unge, som skilles ufrivillig – men som møtes igjen i voksen alder – men «veien fram til kjærligheten er fremdeles tornefull …».

Gave til fansen

Bandet har nettopp lansert singelen «Hengtmann», ei låt med skikkelig trøkk – og som garantert vil kunne løfte litt på taket på Gregers.

– En gave til fansen, en kul rockesang, sier Janove Ottesen – som lover flere ferske låter, som er med når det nye albumet slippes over nyttår.

– Vi fornyer lista med låter hele tiden, det blir bedre og bedre. Vi har kanskje ikke «streamhits» eller «radiohits», men vi lager kvalitetsrock, gir ut album og spiller live. Det handler om å reise rundt og være god. Vi bygger kanskje saktere, men det er vanskeligere å velte et slik stillas. Det er ikke så mange artister som står igjen etter tiår på tiår. Klarer jeg det, så er jeg fornøyd. Det må være målet, sier Janove Ottesen.

– Og hva tenker du når du hører bynavnet Hamar?

– Et sted vi tidlig spilte med Kaizers, og etter hvert mange ganger. Gode opplevelser.

Janove Ottesen har allerede solgt over halvparten av billettene i Hamar. Astrid S, Manowar og Beth Hart er derimot for lengst utsolgt, noe du kan lese mer om i denne saken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke