19. aug
Prøysen: Ormåsens versjon av «Romjulsdrøm» ble kveldens høydepunkt
 
- Vi kommer tilbake
Cecilia Vennersten og Gaute Ormåsen ga en pustepause i førjulsstria til alle som var på plass i den fullsatte salen på Herredsvang i Romedal.

Publisert: 07.des.2012 23:05
Oppdatert: -

Fredag kveld var tiden inne for at man også i Romedal skulle få kjenne på julestemningen, og menneskene strømmet til julekonserten på Herredsvang med Gaute Ormåsen og Cecilia Vennersten.

- Interessen har vært enorm. Nesten alle billettene ble solgt ut for lenge siden, sier daglig leder Bjørn Inge Sandvold. Han mistenker at fjorårets julekonsert med de samme artistene ga et så godt inntrykk på publikummerne at de alle fleste bestemte seg for å ta turen også i år.

Det virket som om også artistene trives i Romedal, for undervegs i konserten lovte Gaute Ormåsen at Herredsvang også skal besøkes til neste år.

- Hver gang vi har vært her legger vi merke til hvor koselig det er, så vi sees nok til neste år, fortalte Ormåsen fra scenen.

Blanda drops

Ettersom julekonserten heter «Vår Jul» skulle man kanskje tro at det vil være overvekt av norske og svenske julesanger på programmet, men hovedvekten av fredagens konsert var fra den amerikanske julekulturen. Prøysen har jo flere fantastiske julesanger, og ettersom Ormåsen tidligere har vist at han kan sin Prøysen var det litt skuffende at det kun ble med «Romjulsdrøm».

Ormåsens prøysentolkning var for øvrig konserten absolutte høydepunkt, i et tidvis stresset program. Mange av julesangene ble i mine øyne framført på en litt for modifisert måte med i overkant mange modulasjoner, men vakkert, dét var det. Jeg må allikevel påpeke min egen skuffelse da Vennersten framførte en merkelig versjon av «O Holy Night» som hennes landsmann Jussi Björling har gjort så fantastisk bra før henne. «O helga natt» er for mange den alle vakreste julesangen vi har, og da mener jeg at hun nok burde ha sunget en versjon som ligger litt nærmere den svenske utgaven.

Vakkert

Selve konserten ble på mange måter en demonstrasjon i stemmekontroll, for er det noe Vennersten og Ormåsen kan så er det å synge. Samtlige 270 i den fulle salen satt tidvis måpende i beundring på stolkanten. Publikummerne fikk valuta for pengene, og jeg mistenker at også julestemningen kom smygende inn hos de alle fleste.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke