25. aug
Fjorårsvinner: Geir Ove Ovesen vant HAs krimnovellekonkurranse i fjor. I dag avslører han noen av sine favorittgrep.Foto: Trond Lillebo
 
– Viktigst å skrive
I fjor var det Geir Ove Ovesen som vant påskekrimkonkurransen i Hamar Arbeiderblad. Men han ser ikke på seg som en krimfor- fatter.

Publisert: 02.feb.2018 22:55
Oppdatert: 06.feb.2018 14:20

– Det var morsomt å være med, og jeg driver fortsatt og hakker og skriver på noe, sier han.

– Men det er et prosjekt som ligger atskillig lengre fram i tid. Og jeg tror nok at det ble et engangstilfelle for meg å skrive krim.

I fjorårets konkurranse om å skrive den beste påskekrimmen, fikk HA inn ikke mindre enn 40 bidrag. Og over hele fylket skjedde det noe kriminelt.

Og nå er en ny runde på gang. Det første manuskriptet kom allerede etter én dag, så det tyder på at noen bare ventet på at utlysningen.

Og nå er det fritt fram for å ta opp konkurransen om å bli årets novellevinner.

uttrykksbehov

– Jeg tenker at det viktigste er å skrive, og ikke nødvendigvis tenke på å vinne, sier fjorårsvinner Geir Ove Ovesen, som har skrevet ulike tekster i mange år, og fortsatt gjør det.

– Jeg skriver helst når det ikke skjer så mye på andre fronter, sier han.

– Så det er nok et uttrykksbehov der. Og så lenge jeg har en glede av det, er det ikke så nøye hva som blir resultatet, legger han til.

Liker kortformen

– Jeg tenker også at det er ingen vits i å legge opp til så lange løp, sier Ovesen, som trivdes godt med den korte novelleformen han prøvde seg med i fjor.

Og han har også tips til dem som nå kanskje jobber med tekster til årets konkurranse.

– Det er verdt å huske på at det er sjelden tekster blir dårligere av at det strykes en del, sier han.

– Men å skrive kort, stiller også sine krav, ikke minst i en krimnovelle. Skriver du en bred thriller, kan du tillate deg mer voldsomme ting. Men i en liten novelle, er det ikke så mye rom for å køle på.

– Selv liker jeg også at novellen har et humoristisk poeng. Kortfattet med et bra sluttpoeng, det er en god oppskrift, sier Ovesen.

André Bjerke

I år er det hundre år siden André Bjerke ble født – forfatteren av blant annet «De dødes tjern». Han var også en av Geir Ove Ovesens favorittforfattere, ikke minst innen krim. På videregående skole skrev han særemne om ham.

– Han var utrolig genial. Og det var mitt første møte med krimlitteratur, sier Geir Ove Ovesen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke