26. aug
Dancing queens: Linda Östergren (t.v) og Malin Kernby var kveldens Agnetha og Anni-Frid. Sammen sørget de for hyppige klesskift og stødig pop-vokal.FOTO: Trine Jacobsen
 
- ABBA funker stadig
Når ABBAs bandmedlemmer inviterer til fest, spares det verken på pop-perler eller kostymeskift.

Publisert: 27.feb.2015 23:11
Oppdatert: 27.feb.2015 23:21

”"Friday night and the lights are low, looking out for the place to gowhere they play the right music, getting in the swing…”".

Det var som om ABBA designet fredagens festaften allerede i 1976. Scandic Scene var nemlig stedet å være om du ville svinge deg til popmusikk i verdensklasse denne fredagen.

Original lyd

Det finnes mange band som spiller ABBAs udødelige popmelodier rundt omkring, men det er kun ett av dem som består av originale bandmedlemmer. I går inntok de altså Scandic Scene med sin ABBA tribute. Til sammen har gutta i The Original Band 400 millioner solgte album.

- Vi vet hvordan ABBA skal høres ut, sa saxofonist Johan Stengård i forkant av showet på Hamar.Og det var unektelig lyden av ABBA som strømmet ut av høyttalerne da gutta dro i gang med «Take a chance». De legendariske frontfigurene Björn, Benny, Agnetha og Anni-Frid, de dukket riktignok ikke opp på Scandic, men Linda Östergren, Malin Kernby, Patrik Lundström og Joakim Niehoff fylte de enorme platåskoene med glede og entusiasme.Og lyden som fikk det til å koke på dansegulvene på 70-tallet, har stadig samme effekt på feststemte dansedronninger.

Funker fortsatt

- ABBA passer for alle generasjoner. Fader'n digga dem - jeg husker at vi alltid hørte låtene på bilferier og sånn, sa Wenche Vollaug fra sin plass på tredje rad.

Hun hadde premiert sine flinke ansatte ved Scandic Oslo Airport med en helaften i Hamar. Kollega Ida Berglund sa seg raskt enig:- Ja, ABBA funker stadig. Selv om jeg ikke har noe spesielt forhold til gruppa, kan jeg alle sangene. Det er jo perfekt vorspielmusikk.Og hun har nok rett. Akkurat som på et godt vorspiel ble stemningen gradvis bedre - både på rad tre og ellers i salen. Da det endelig var klart for «Gimme, gimme, gimme», da klarte ikke gjengen fra Jessheim å sitte stille lenger.I kveld er det duket for enda et show - det andre og siste siste på Hedmarken for denne gang.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke