26. aug
 
- Jeg føler jeg har spredt møkka mi ganske godt i år
Kongens Nei, Børning 2, Hoggern og Snekker Andersen og Julenissen utgjør store deler av nominasjonslisten til årets Amanda-priser. Anders Baasmo Christiansen spiller i dem alle.

Publisert: 21.jun.2017 20:16
Oppdatert: 21.jun.2017 23:28

Under prisutdelingen i Haugesund 19. august kan hamarskuespiller Anders Baasmo Christiansen sikre seg både sin tredje og fjerde statuett. Baasmo Christiansen vant Amandaprisen for beste mannlige hovedrolle for sin innsats i debutfilmen "Buddy" i 2003, og ble også tildelt samme pris for i filmen "Welcome to Norway" under fjorårets Amanda-utdeling.  I år er han nominert i kategoriene beste mannlige hovedrolle og beste mannlige birolle. I tillegg er Snekker Andersen og Julenissen (hvor Baasmo Christiansen spiller sistnevnte) og "Børning 2" (hvor Baasmo Christiansen for andre gang spiller hovedpersonen Roy Gundersen) nominert til henholdsvis beste barnefilm og beste film. 

- Jeg føler jeg har spredd møkka mi ganske godt i år, ler hamarsingen. 

- Jeg har vært synlig i flere filmer i år, og alle fire er med her. Det er artig. Jeg får vist litt av spennvidden i faget mitt, alt ifra storfilmer som Kongens nei til smalere saker som "Hoggern". Det liker jeg og er opptatt av, sier Baasmo Christiansen. 

- "Hoggern" var egentlig en litt smalere kunst-film. Den er litt annerledes. Den var ment å være en novellefilm, men ble en spillefilm. Den ble gjort på litt andre måter, med kort opptakstid, lange improvisasjonsscener, et lite team, få skuespillere og en blanding av amatører og profesjonelle. Det var en veldig kul og annerledes måte å jobbe på. Det lå et større ansvar på meg. Men jeg er stolt av filmen, og synes det var kjempekult å jobbe med, sier Baasmo Christiansen. 

- Flaut om ikke "kongen" vinner

Det er for innsatsen som Anders i "Hoggern" Baasmo Christiansen er nominert til beste mannlige skuespiller. I denne kategorien konkurrerer hamarsingen mot "Kongens nei"-kollega Jesper Christiansen (for rollen som Kong Haakon), og Kristoffer Joner i "Hjertestart".  

-  Men for å si det sånn; hvis ikke Jesper Christensen vinner hovedrollen blir det bare flaut tenker jeg. Kongens nei har liksom 12 nominasjoner, og da bør "kongen" selv stikke av med en, sier Baasmo.

"Kongens nei" så langt sett av over 700.000 publikummere på norske kinoer, og fikk hele 12 nominasjoner da nominerte til årets Amanda-priser ble offentliggjort på Filmens Hus i Oslo på tirsdag.  Baasmo Christiansen er nominert i kategorien beste mannlige birolle for rollen som kronprins Olav i filmen. Her konkurrerer han mot Karl Markovics (også fra "Kongens nei"), og amatørskuespillerne Bjarne Syversen og Terje Syversen fra "Hoggern".

- I birolle-feltet er det litt jevnere. Der kan det gå alle veier, men jeg vil tro at Karl Markovics er favoritten. Når jeg vant i fjor ble jeg sett på som litt favoritt, men jeg ser ikke på meg selv som det i år. Men det er veldig stas å bli nominert, og at alle fire filmene jeg har spilt i år har fått nominasjoner, sier Baasmo Christiansen.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke