21. aug
KUSVEA: F.v. Regissør Asle Berteig, produksjonsleder Rebekka Joswig, komponist og tekstforfatter Geirr Lystrup og produsent Marthe Sørby etterlyser små og store skuespillertalenter.
 
Etterlyser små og store skuespillere
Prøysenhusteatret setter opp Geirr Lystrups-klassiker til årets Prøysenfestival. Nå etterlyser arrangørene små og store skuespillere.

Publisert: 02.mar.2017 20:31
Oppdatert: 02.mar.2017 20:47

– Vi må tørre å leke, og det gjelder ikke bare ungene. Her skal også vi som allerede har lekt en stund være med, sier Geirr Lystrup.

Han er allerede klar i rollen som Bestefar under sommerens storsatsing «Brakar og Joanna», og nå etterlyser arrangørene fra Prøysenhusteatret små og store skuespillere til de resterende rollene.

Mange ledige roller

– Joanna er en bærende og sangsterk rolle, og dermed ser vi etter ei jente som er flink til å synge, sier oppsetningens regissør Asle Berteig.

Han forteller videre at Bamse Brakar, Sirkusdirektør Gyldenløve, Lensmann Pittenbom og Sirkusdronning Carolina er blant rollene som skal fylles.

– I tillegg til de store rollene leter vi etter masse småbamser. Vi ser også etter små og store folk som kan gjøre rare ting. Vi skal nemlig ha en stor sirkusscene, og da trenger vi folk som er flinke til å trylle, sjonglere, sluke flammer, slå hjul eller andre ting, sier Berteig.

Han forteller videre de arrangerer audition på Prøysenhuset 8. og 9. mars, og at det finnes små og store roller til alle som har lyst til å være med på leken.

– Et hjertebarn

Berteig, som også hadde regi da det samme stykket ble satt opp i Hansstua i 2011, gleder seg til å sette i gang med arbeidet.

– Det morsomste jeg noen gang har jobbet med er «Brakar og Joanna», sier han.

Berteig forteller videre at «Brakar og Joanna» er en forestilling som fremdeles er høyaktuell.

–For meg handler den om redsel for det ukjente. At det som er fremmed kan bli veldig ufarlig bare man blir kjent med det. Det tenker jeg er en tematikk som veldig fin i Norge i dag, sier han.

Geirr Lystrup forteller at «Brakar og Joanna» fremdeles spilles av små og store teatergrupper over hele landet.

– Brakar er et lite hjertebarn for meg. Både musikalsk og tekstlig har vi fått til en atmosfære jeg synes er verdifull, og jeg sender fremdeles ut musikk og tekster til små og store grupper som vil sette opp «Brakar». For meg er det veldig flott at stykket lever videre, sier han.

Premièren på Prøysenhusteatrets «Brakar og Joanna» finner sted i Kusvea under Prøysenfestivalen 5. juli.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke