23. aug
INVITERER: 30. september markeres det at det er 450 år siden kirka på Domkirkeodden brant, og det inviteres til storslått markering. Fra venstre kultursjef i Hamar kommune, Morten Midtlien, Live Weider Ellefsen, Kammerkoret Viva og Magne Rugsveen, direktør for Hedmarksmuseet. Foto: Remi Laakso
 
“Domen brenner”
Tuva Syvertsen og Valkyrien opptrer med Kammerkoret Viva og video- og lyskunstner Pekka Stokke skal produsere et spektakulært lysshow til. Det er klart for markering av at det er 450 år siden kirka på Domkirkeodden brant.

Publisert: 28.aug.2017 18:59
Oppdatert: 28.aug.2017 19:08

Bak ideen står Kammerkoret Viva, som skal opptre sammen med Valkyrien. 550 billetter er lagt ut for salg.

Lyskunstneren Stokke bidro til en suksess med Motorpsycho i Nidarosdomen. Nå står Hamardomen for tur.

– Vi får oppleve noe som ingen har gjort her tidligere, sier kultursjefen i Hamar kommune Morten Midtlien. I går ble prosjektet «Domen brenner» presentert av Midtlien, Live Weider Ellefsen, Kammerkoret Viva og direktør Magne Rugsveen som er direktør for Hedmarksmuseet.

Video- og lyskunstner Pekka Stokke har allerede kikket nærmere på forholdene, til og med droner ble benyttet inne i glassbygget for å få oversikt over mulighetene – og Stokke har uttrykt stor begeistring.

«Fantastisk»

1.200 var til stede da Stokke leverte sitt lysshow til Motorpsycho og Ståle Storløkken i Nidarosdomen. Adresseavisens anmelder var fra seg av begeistring:

«Rett og slett fantastisk. Å oppleve Norges fremste indierockere i samspill med Ståle Storløkken i Nidarosdomen, ble akkurat så magisk som jeg hadde håpet på forhånd. For en opplevelse!»

Selv sa Stokke til adressa.no:

«Når du først får tilgang til et slikt rom må du dra på. Utfordringen er at rommet er så stort og monumentalt. Jeg ville spille med og mot bandet, finne ut av stemningen og understreke dramaturgien i konserten.»

Tre spesiallåter

Det er 450 år siden kirka ble brent ned av svenskene i 1567, etter hvert raste alt sammen – og ruinene sto ubeskyttet langt inn i vår tid. Først i 1998 var glassbygget over ruinene ferdig, og kultursjefen i Hamar kommune, Morten Midtlien minner om at den forrige hete debatt i Hamar handlet om nettopp ruinene på Domkirkeodden.

– I dag står bygget der som noe av det flotteste vi har Hamar, sier han.

Lørdag 30. september inviteres det til et spektakulært show.

Valkyrien har til og med laget tre spesielle låter som skal framføres.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke