20. aug
HALL OF FAME: Lørdag kom de på plass i norsk operas Hall of Fame - fra venstre Knut Skram, Terje Stensvold og Ragnar Ulfung. I tillegg fikk Ingrid Bjoner plass i utstillingen.
 
-Hamar får det til
- Hva er det med Hamar som gjør at de får til både et slik kulturhus - og norsk operas Hall of Fame?

Publisert: 23.jun.2014 08:08
Oppdatert: 23.jun.2014 08:11

Spørsmålet ble stilt av Den Norske Operas sjef Per Boye Hansen, da den nye Hall of Fame lørdag ble åpnet som en del av Kirsten Flagstad Museum.

Og nå er det ikke lenger bare et museum for Kirsten Flagstad det handler om, men ikke mindre enn Norges første og eneste operamuseum. Og det er det noe som flere har drømt om. Men ingen har fått ut fingeren, før Flagstad-museet bare satte i gang i fjor og sørget for å ta hele greia.

I fjor var det et forsiktig start med Aase Nordmo Løvberg som første sanger i Hall of Fame. Lørdag ble de nye lokalene på Flagstadmuseet tatt i bruk, og fire nye stjerner kom på plass i samlingen. Og både Ragnar Ulfung, Knut Skram og Terje Stensvold var selv til stede på åpningen. I tillegg er også Ingrid Bjoner nå kommet inn i Hall of Fame.

bare ei stuggu

- Helt ærlig, så var jeg livredd, sa Flagstad-museets Ragnhild Nyhus da åpningsseremonien var vel overstått.

- For dem som er her er jo vant til å reise på verdens største operascener. Og dette er jo bare ei stuggu!

Og egentlig var det i starten ikke engang ei stuggu, men snarere kullbinge, grisehus og utedo, som senere ble ombygd til et rom og kjøkken og nå er blitt norsk operaverdens Hall of Fame.

Og dit kom de alle sammen, og kikket prøvende inn i de to nye rommene og kikket på den røde fløyelen.

- Men det er jo jeg! sa Ragnar Ulfung, som nå er blitt 87 år gammel, og tok turen fra Stockholm for å være med på åpningen og oppdaget kjensfolk i en av montrene.

- Jeg er beæret! sa Ulfung.

Fra hjertet

- Dette må jo være verdens minste Hall of Fame. Men de har gjort det med stor kjærlighet. Og når en gjør noe fra hjertet, da blir det bra, konstaterte han.

Selv tilbrakte han tre dager i Hamar i forbindelse med åpningen, og var også til stede på «Stars of Tomorrow»-konserten i Kulturhuset lørdag kveld.

- Det har vært fantastisk alt sammen, fastslo han etter lørdagens konsert.

- Jeg salutterer Hamar både for Kulturhuset og for Flagstad-museet, sa Ulfung, som benyttet anledningen til spesielt å rose Flagstad-salen i Kulturhuset.

- Her får en lyst til å komme og synge, konstaterte Ulfung.

- For denne salen holder!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke