25. aug
 
-Her går det unna!
-Dette er uka da alt skal skje. Vil du være med, så heng på.

Publisert: 08.jul.2014 10:07
Oppdatert: 08.jul.2014 10:16

Lurer du på hvordan det blir i det nye Prøysenhuset? Bli med oss inn og se det ta form, midt i turboprosessen. For om det har gått fort i svingene i Norges raskeste Prøysenhus, som er blitt skapt og bygget i løpet av et år, så går det på superturbo nå.

Blir til mens du leser

Vi viser deg hvordan huset så ut mandag. Men vær beredt. Allerede mens du leser avisa, endrer det seg!

Bare mens vi var der mandag formiddag kom kjøkkenet på plass, samtidig som Sirkus Mikkelikski øvde i skogen, jentene fra kulturkontoret kjørte et hengerlass fullt av stoler fra Solvang Kafè til Kafe Julie, skuespillerne i Trosten øvde på tunet, og «Len Dem Ikke ut»-trioen spilte seg fram i Prøysenscena, som storsalen nå heter, alt mens håndverkere strømmet til og fra. Og slik skal det fortsette i hundre, minutt for minutt fram til hundreårsdagen 23. juli 2014 klokka 14.00, når Alf Prøysens oldebarn gir tante Elin og pappa Kjetil og storingene rundt dem et strå med jordbær på og festen er i gang.

Tjuvtitt

Pågangen av skuelystne er allerede stor. Det er mange som gleder seg og har lyst til å se hva 'mirakelet på Rudshøgda' egentlig består av. Foreløpig har de måttet nøye seg med traske rundt ute og glane inn vinduene og vente på åpninga. Nå tjuvåpner HA litt og gir deg de første glimtene av det som nå tar form og finner sin sjel.

Men husk, som sagt : Prøysenhuset blir til mens du leser avisa, og du kan se enda flere bilder og video på h-a.no.

 
DUGNAD: Fullt lass til ny plass. Kulturkontorets Kari Benum, Gunnhild Andersen og Marthe Sørby kjører stoler fra gammel kafe til ny, fra Solvang til Julie.
Første glimt: Prøysenhusets indre begynner å finne formen. Bildet av Alf Prøysen har ikke tidligere vært offentliggjort. Arkivboksene skal romme folkets prøysenminner, som blir samlet inn i 2014/15.alle Foto: Tuva Kleiven
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke