17. aug
«Anja, dette var bare en generalprøve!»: Dette ropte Anders Baasmo Christiansen til festivalsjef Anja Katrine Tomter rett etter at han gikk av scenen i fjor. 10. mai er både han og Hamar Storband tilbake med flere Sinatra-hits.Foto: Anders Grobstok Dalen
 
-Jeg skalv i knærne
Når Nationaltheatret blir for dystert drømmer Anders Baasmo Christiansen om bryte ut i sang.

Publisert: 12.mar.2013 11:17
Oppdatert: -
Hamar
Under tittelen «For once in my life - Anders Baasmo Christiansen sings Frank Sinatra» sto skuespilleren på scenen på Hamar Teater sammen med Hamar Storband under fjorårets AnJazz, og sang de største hitene til den legendariske amerikanske sangeren.
- Det er sjelden jeg har vært så nervøs som jeg var da. Jeg skalv i knærne under de første låtene. Jeg utfordret meg selv ganske kraftig på den konserten, forteller Christiansen,
Nå viser det seg at denne konserten ikke var et engangstilfelle allikevel. Fredag 10. mai returnerer både Christiansen og Hamar Storband til AnJazz.
- Vi skal gjøre et forsøk i hvert fall. Og så håper vi det går bra. Det blir ikke så mye tid til øving som i fjor, så jeg håper det sitter litt når vi tar det fram igjen, sier Baasmo, som innrømmer at stemmebåndet forrige gang slet med å holde hele konserten igjennom.

Motvekt til «Onkel Vanja»

I disse dager spiller han tittelrollen i Liv Ullmanns oppsetning av «Onkel Vanja» på Nationaltheatret.
- Konserten er også litt for å veie opp mot det mørke, dystre, desperate som jeg driver med nå. Som Vanja kan jeg ikke gjøre det, men hjemme er det bare å synge hvis man skal berge humøret sitt. sier Anders, som i fjor blant annet spilte en av hovedrollene i i Monty Phyton-musikalen «Spamalot» på Folketeateret.
- Det ga mersmak. Det er en veldig motsetning til «Onkel Vanja», hvor man går inn i psyken på en karakter. Det er noe annet å ta på seg en parykk og synge og tulle og tøyse.
Sinatra på hjernen
I sesong 3 av TV-serien «Dag» har Baasmos karakter Benedikt Skovrand et relativt hett møte i dusjen med en av de kvinnelige skuespillerne, hvor han da småsynger Sinatra-klassikeren «I'll get a kick out of you».
- Å, ja, Det var det med sveisemaska, var det ikke? Opptaket var jo et par dager etter Sinatra-konserten, så det føltes naturlig å ta noe jeg kunne, ler Baasmo.
- Det som var gøy med Sinatra sist var at jeg fant ut at jeg har lyst til å synge litt mer. Jeg fikk litt selvtillit og tro på det. Men dette er ikke noe Idol for meg, det er bare for gøy. Uformelt, men med smoking.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke