23. aug
INVITERER: I år ferdigstilles Atlungstad Brenneri. Daglig leder Ole Volden-Sandersen og konstituert kultursjef Stange kommune, Bente Myhr, inviterer til Atlungstad-dagen lørdag 30. september. Der deles også Stange kommunes kulturvernpris ut. Foto: Remi Laakso
 
-Kan ikke bli gladere
Atlungstad Brenneris Venner får Stange kommunes kulturvernpris. – Kan ikke bli gladere, det er julaften, nyttårsaften og 17. mai på en gang, sier venneforeningens styreleder Arve Fossum. Atlungstad

Publisert: 19.sep.2017 13:23
Oppdatert: 19.sep.2017 13:38

Lørdag 30. september feires venneforeningen, fjorårets vinner Tormod Lillebror Vasaasen får også sin pris – og så skal Atlungstad Brenneri feire seg selv og takke Riksantikvaren for at brenneriet snart ferdigstilles.

Riksantikvaren har bidratt med 19 millioner siden 2012, Atlungstad Brenneris Venneforening har bidratt med 8.000 dugnadstimer og penger, alt til sammen regnet om til mer enn fem millioner – og nå står «Takk for støtte til et ferdigstilt istandsatt Atlungstad Brenneri» på menyen for Atlungstad-dagen lørdag 30. september.

Alle kommer

Prisvinnerne kommer, riksantikvar Jørn Holme kommer, Tor Karseth kommer, Turnekompaniet kommer med et for anledningen skrevet stykke, Hedmarken Lasskjørerforening kommer, veteranbåten «Svalen II» kommer, det er høstmarked – og på kvelden er det pubkveld på brenneriet.

– At vi blir foreslått og får en slik pris, ja, det betyr at noen mener vårt arbeid er verdt å belønne – og det betyr anerkjennelse for oss, sier styreleder i Atlungstad Brenneris Venner, Arve Fossum.

Han forteller at nærmere to tusen personer nå er knyttet til venneforeningen, ved dugnadstimer og kjøp av andelsbrev. Venneforeningen er i dag så populær at det er venteliste for plass på årsmøtet.

Stor interesse

Daglig leder ved Atlungstad Brenneri, Ole-Volden Sandersen, forteller at stedet opplevde en enorm interesse under fjorårssesongen med «Sommeråpent» på NRK, og at interessen har holdt seg oppe på samme nivå i år.

– Tidligere har vi vært nødt til å stenge i oktober, men med tett tak, så kan vi fortsette. I år har folk «booket» inn julebord, forteller Ole Volden-Sandersen.

Et stykke fram i tid ligger fortsatt drømmen om et utested nede ved mjøsstranda, som 2014-visjonen «en maskulin versjon av Skafferiet» – men Volden-Sandersen er svært forsiktig med å antyde noen åpningsdato.

Viktigst nå er at bygningsmassen er under tak, at Atlungstad Brenneri nå er tørrlagt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke