10. des
Vil ikke svare på anklagene: Torbjørn Bækkevold, daglig leder i Musikk i Hedmark og Oppland, er foreløpig taus, både om de varslede oppsigelsene av egne ansatte, og MFOs anklager om grov trakassering av de ansattes tillitsvalgte. Foto: Trond Lillebo
 
-Råder en fryktkultur
Daglig leder Torbjørn Bækkevold, som nå har fått alle Musikk i Hedmarks musikere avskjediget, ble i 2012 anklaget for grov trakassering av de ansattes tillitsvalgte.

Publisert: 04.apr.2016 06.26
Oppdatert: 05.apr.2016 07.07

Ifølge en nær samarbeidspartner med MiH eksiterer det en rekke «hårreisende eposter» mellom ansatte og daglig leder.

– Det råder en fryktkultur der. Bækkelund har et språkbruk og en nedlatende omtale av mennesker som verken hører hjemme i politikken eller arbeidslivet, sier kilden til HA.

HA har fått innsyn i en mailveksling mellom de ansattes tillitsvalgte og daglig leder fra 28.3.2012, hvor Bækkevold svarer på følgende måte i en diskusjon om bestemmelser i ”Håndbok for arbeidstakere ansatt i MiH”;

«Dette svaret skal jeg skrive ut og ta vare på. (KS-advokatene vil få seg en god latter). En slik forståelse av de helt elementære reglene i norsk arbeidsliv må en får arkivert. Dette nærmer seg førskolenivå (navn på tillitsvalgte). Godt du ikke jobber i norsk skole.»

– DET ER GROV TRAKASSERING

– Vår tillitsvalgt blir utsatt for grov trakassering fra daglig leder Torbjørn Bækkevold, skriver Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) 10. april 2012 i et brev til daværende styreleder Terje Halvorsen, og hevder de sitter på omfattende e-postkommunikasjon mellom tillitsvalgt og Bækkevold som underbygger påstanden.

17. juni 2013 fattet styret følgende vedtak: «Styret krever at daglig leder har full fokus på HMS utfordringen i selskapet og følger dette opp i henhold til krav som kom fram under styrets drøfting av saken.»

«KAOSET» FORTSATTE

Da Østlandsforsknings evalueringsrapport forelå i april 2014 kunne den melde om en felles oppfatning blant de ansatte om «internt kaos og ekstrem dårlig kommunikasjon mellom ledelsen og de ansatte».

- Styret er dog opptatt av at vi har gode og tydelige med- virkningsprosesser, og ser at vi har noen forbedringspotensialer her. Derfor er dette også tatt tak i, skriver styreleder Halvorsen 8. januar 2015, etter at MFO krevde svar fra styret hvordan de ville angripe de alvorlige arbeidsmiljøutfordringene rapporten viste.

Høsten 2015 tegnet konsulentrapporten «Kunstformidling i Hedmark» nok et dystert bilde av arbeidsforholdene, og meldte om intern uenighet i alle aspekter knyttet til MiHs drift.

Fortsatt taus leder

Bækkevold ønsker ikke å utdype saken ovenfor HA.

– Kommer ikke på noe tidspunkt til å kommentere intern e-postutveksling med MFO sin tillitsvalgte, skriver Bækkevold i en SMS til HA.

MiHs styreleder var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke