20. aug
SUKSESS: Sommeråpent fra mjøsbyene, og direktesendingen fra Skibladners turer på Mjøsa traff tv-seerne.
FOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM.
 
"Sommeråpent" mistet 125.000 seere
TV-seerne rømte fra NRK da "Sommeråpent" var slutt ved mjøskanten.

Publisert: 26.jul.2016 09:44
Oppdatert: 26.jul.2016 10:35

Hundretusener satt klistret til tv-skjermen, titusener møtte opp da Skibladner seilte rundt på Mjøsa for et par uker siden. "Sommeråpent" og direkte-sendingene slo godt an.

For «Sommeråpent» med «Skibladner», slo fullstendig knock-out på «Sommeråpent» fra Tjuvholmen i Oslo i forrige uke. I snitt var det hele 125.000 flere seere som var med Mjøsa rundt, skriver vg.no.

For tallenes tale er helt klar: Den første uken med «Sommeråpent» trakk i snitt 541.000 seere og med en topp på 593.000 seere på det første programmet. Men da NRK flyttet sendingen fra «Skibladner» til Tjuvholmen forrige uke raste snittet ned til 416.000. 

– Vi ser at vi får svært mye oppmerksomhet når vi er ute og oppsøker folk med «Sommeråpent», slik som vi har gjort med «Sommerbåten» de to siste årene og som vi gjorde på Mjøsa i år. Det er vi glade for. Oppmerksomheten gir også veldig gode seertall. Vi kan ikke forvente det samme trykket på sendingene fra Oslo, så det er derfor vanskelig å sammenligne disse to ukene, sier prosjektleder for «Sommeråpent» Mads Tørklep til vg.no.

Han påpeker at det er første gang NRK tester en kombinasjon med sommeråpent ute i distriktet og Oslo-sendinger, og det er tidlig å konkludere hvordan publikum tar dette imot.

Så langt ligger snittet på for årets «Sommeråpent» på 480.000 etter de to første ukene. Det er nøyaktig 100.000 færre enn rekordåret 2015 da det var 580.000 i snitt som fulgte «Sommeråpent» og «Sommerbåten» kysten rundt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke