24. aug
ÅRETS STJERNE: Racel Willis-Sørensen, kommende stjerne i fjor - nå kommer hun tilbake som stigende stjerne og festivalartist.
FOTO: PAULA BJERTNES
 
Tilbake som stjerne
I fjor sang Rachel Willis-Sørensen som kommende stjerne. I år er hun sjølve stjerna på sin andre Kirsten Flagstadfestival.

Publisert: 13.mai.2014 13:20
Oppdatert: 13.mai.2014 13:19

Den amerikanske sopranen Rachel Willis-Sørensen er valgt til historiens første festivalartist på Kirsten Flagstadfestivalen. Og fra å være Star of Tomorrow og mottaker av Kirsten Flagstads jubileumspris i fjor kommer hun i sommer igjen som stjerne av i dag, med store roller både på The Metropolitan, Covent Garden og i Semperoper Dresden. Etter at hun har sunget i Kirsten Flagstads fødeby, noe hun synes er innmari stas, fyker stjernen videre til London, Sand Fransisco Opera, Staatsoper i Wien og Metropolitan.

- Det var stor begeistring å spore hos Rachel, da hun ble spurt om å komme tilbake i år, sier daglig leder i Kirsten Flagstadfestivalen, Kari Eikli. - Hun ble veldig begeistret for Hamar by og menneskene hun møtte her i fjor. Og ikke minst er hun en stor beundrer av Kirsten Flagstad, som hun i år hedrer spesielt med å synge sangsyklusen "Vier letzte Lieder" av Richard Strauss. Den ba jo Strauss selv Kirsten Flagstad om å uroppføre. Brevet fra ham befinner seg i originalutgave i Kirsten Flagstadmuseet.

- Vi var jo litt spente, da vi skulle legge årets program Etter fjorårets vellykkete jubileumsfestival. Men jeg synes vi har lykkes godt med å holde nivået oppe, sier festivalsjefen.

Hele programmet til årets Kirsten Flagstadfestival finner du her: www.flagstad-festival.no

 
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke