20. aug
EVELYN Glenni: Skotsk stjerneperkusjonist som spiller sammen med Ole Edvard Antonsen i Hamardomen 3. august.foto: James Callaghan
 
10 dagers musikkfest
I 10 dager skal mer enn 200 musikere spille et 40-talls konserter på 25 konsertsteder i ni kommuner. Det er de nakne tallene for årets utgave av Festspillene i Elverum.

Publisert: 30.jul.2012 10:20
Oppdatert: -

ELVERUM
1. august starter «Innlandets kulturfest», som Festspillene gjerne kaller seg. Innlandspreget er da også blitt stadig sterkere understreket. For det er lenge siden Festspillene var et rent Elverum-arrangement. I år er det åtte konserter pluss teaterforestillingen «Blod, jern og olje» som finner sted i de fire kommunene på Hedmarken.

HØYDEPUNKT

Årets høydepunkt av konsertene på Hedmarken ligger naturlig nok an til å bli konserten i Hamardomen fredag 3. august. Her møtes Evelyn Glenni, en av verdens fremste slagverkere, og Ole Edvard Antonsen, en av verdens fremste trompetister, sammen med Norsk Blåseorkester.
Den skotske perkusjonisten Evelyn Glennie (f. 1965), opprinnelig fra Aberdeen, rangeres i den absolutte toppklassen blant verdens slagverkere, til tross for at hun har vært bortimot døv siden 12-årsalderen. Men hun har stadig påpekt at hun hører musikken med andre deler av kroppen enn ørene. Hun spiller også gjerne barbeint, for å føle musikken bedre, som hun sier.
Blant konsertene på Hedmarken er også en konsert med Susanne Sundfør på Sagbladfabrikken 9. august.
Hedmarken er i tillegg godt forsynt med kammerkonserter også i år. Det skjer i Løten kirke (4.8), Stange kirke (6.8), Ringsaker kirke (8.8), Hverven gård i Stange (8.8), Hoel gård i Ringsaker (9.8) og Hamar Sagbladfabrikk (10.8).
Teaterforestillingen «Blod, jern og olje vol. 2» har première på Klevfos 8.8, og også dette er et arrangement som mange har ventet på.

ole edvard

Ole Edvard Antonsen spiller ikke bare i Hamardomen, men framfører også et bestillingsverk av Helge Sunde på Ungdomssymfonikernes avslutningskonsert. Under åpningen i Terningen Arena 1. august er Henning Kraggerud solist med Ungdomssymfonikerne.
Farmers Market spiller sammen med Ungdomssymfonikerne på årets populærkonsert, mens Vinni med band er årets artister på Prestøya.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke