20. aug
Disney-tema: 10. trinn på Furnes ungdomsskole spilte premièren på sin musikal «Walt Wood – Disney på bærtur» i Teatersalen i Brumunddal. Forestillingen spilles den 24. og 25. januar.
 
10. klasse i rampelyset
Hvert år setter 10. klasse på Furnes ungdomsskole opp forestillinger. Denne gangen var det 2002-kullets tur til å være i rampelyset.

Publisert: 24.jan.2018 23:11
Oppdatert: 24.jan.2018 23:13

De glade 10.-klassingene er i siste innspurt før grunnskolen er et avsluttet kapittel. Da hører det med å lage litt show før man takker ungdomsskolen farvel. I denne anledning setter gjengen opp musikalen sin «Walt Wood–Disney på bærtur», onsdag og torsdag denne uka.

Ting fra barndommen

Frida Nilsen (15) er spent på å se folk sine reaksjoner.

-Jeg er spent på om de synes det er morsomt og sånt. Selv synes jeg temaet er morsomt. Kanskje folk kjenner igjen ting fra barndommen? Man får sånn «TB» (tilbakeblikk) til da man var barn, sier hun før premièren.

Den første musikalen

-Det er første gang vi setter opp en musikal, men det går greit fordi man er med kameratene sine og da blir man trygg. Vi øver mye sammen og lærerne er flinke til å hjelpe, forteller Tobias Kristiansen (15).

Hvor er applausen?

Etter at det vrimlende livet i lobbyen var trykket inn i Teatersalen og lysene dimmet ned, kom de spente og sjarmerende amatørene ut på scenen som kjente og kjære karakterer fra Disney, samt prinsesser og pirater. Men hvor ble det av applausen? Venner og familie i salen lettet ikke på en finger da elevene, både enkeltvis og gruppevis, presenterte seg med joviale smil og bevegelser i rampelyset.

The show must go on

Heldigvis løsnet det mer blant rekkene i den fullsatte salen etter hvert. Det gjorde det også for elevene, som ble mer- og mer frimodige etter hvert som premièren gikk sin gang og Walt Disney, som hadde mistet hukommelsen, kom dypere inn i den eventyrlige verdenen han hadde skapt.

Sketsjer, sang og dans

Handlingsforløpet beveget seg raskt, med både sketsjer, sang og dans. Elevene fikk også prøve seg i band og framførte låter som «Seven Nation Army» og «We’re All In This Together», samt flere. Klassen fra Furnes ungdomsskole opererte med Disney-tolkninger av for eksempel Jakten på kjærligheten og Paradise Hotell.

Det var altså et fantasifullt og allsidig show 2002-kullet fra Furnes hadde disket opp med. Mon tro om noen begynner på dramalinja til høsten?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke