26. aug
NY SUKSESS: Knut Kippersund Nesdal nærmer seg finalerundene i TV2’s «The Voice». Her fra forrige fredags TV-show, hvor Knut gjorde suksess med Depeche Modes «Personal Jesus». Foto: Robert Dreier Holand
 
1000 er blitt 16
Tusen stemmer meldte seg til årets utgave av «The Voice». Knut Kippersund Nesdal (26) er en av 16 tilbake på scenen.

Publisert: 26.okt.2017 16:28
Oppdatert: 26.okt.2017 16:55

A-ha-stjernen Morten Harket (58) holdt tak i Knut Kippersund Nesdal sist fredag. Tangengutten sanket ikke flest TV-stemmer, men er fortsatt med fordi mentoren, lagleder Harket, ville ha Knut med videre.

- Det er nærmest absurd, da, å få jobbe med gudfaren, selveste, sier Knut Kippersund Nesdal.

«Knut er et åpenbart talent. En bra stemme. Han har en sterk evne til å lede den låta han synger, det er hans absolutte styrke», er noe av TV-skryten Knut har fått av Morten Harket.

I løpet av en uke skal 16 deltakere bli til åtte. Det er «knockoutrunde» for halvparten i kveld, fredag 27. oktober, og den andre halvparten, inkludert Knut Kippersund Nesdal, neste fredag, 3. november.

44 sekunder

Det tok 44 sekunder før A-ha-stjernen trykket på knappen og valgte Knut Kippersund Nesdal inn på sitt lag tidligere i høst. «En flott stemme, flott klang, du har en trygghet i det du gjør. Det handler også om ektefølelse og det å være ute på kanten av ting, og kjenne på det som blir skjørt - og da kan det skje spennende ting», sa Morten Harket.

«Enig», sa Knut.

Det ble utgangspunktet som har tatt dem dit de er nå.

Berg- og dalbane

- Gøy når det klaffer, men det er jo en berg- og dalbane, sier Knut Kippersund Nesdal.

- Berg- og dalbane? Det høres ikke akkurat slik ut..?

- Men slik er det.

- Vi hører Morten Harket skryte av deg på TV, men hva sier han til deg når dere jobber sammen?

- Han sier jeg er musikalsk, at jeg har et bra instrument - og at jeg må øve mer på å være i øyeblikket, at jeg må gi mer f... Det har vært en lang reise. Tidligere tenkte jeg mer på å gjøre alt riktig, nå tenker jeg mer på å slippe meg løs.

Vært der før

Knut Kippersund Nesdal har vært i situasjonen også tidligere. I 2014 deltok han i Melodi Grand Prix, og gikk også da hele vegen nn i finalerunden. Den gang sammen med en annen hedmarking, Mohamed «Mo» Abdi Farah. Begge gutta kjempet i den såkalte «gullfinalen», med kun fire tilbake. Vant den gang gjorde Carl Espen med «Silent Storm».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke