19. aug
 
1.000 musikanter deltar på Knut Nærum-teater
Skuespiller Ida Holten Worsøe (36) har aldri spilt i korps. Nå har hun lært seg klarinett, og skal spille med tusen. Her er forestillingen «Korps».

Publisert: 18.okt.2017 13:29
Oppdatert: 19.okt.2017 12:42

Knut Nærum har skrevet manus til en ny forestilling for Teater Innlandet. Teatersjef Janne Langaas er selv regissør. To skuespillere fra nasjonens aller øverste trappetrinn skal spille hovedrollene; Ida Holten Worsøe og Tom Styve.

Urpremière er på Teater Innlandets scene i Hamar fredag 20. oktober, det er 27 forestillinger, 46 korps skal ut på scenen - med til sammen cirka tusen musikanter.

Et korpsår, fra sommer til sommer. Her er femtenåringene Silje (Ida Holten Worsøe) og Emil (Tom Styve), korpset deres, to dirigenter, foreldre, en fan og ei kjerring som hater øvelyder. På scenene rundt omkring i Innlandet deltar de lokale korpsene.

Ringte sjøl

Ida Holten Worsøe (36) har spilt med Teater Innlandet og Tom Styve før, i Sunde-forestillingen «Det året det var så bratt» (2014).

– Jeg hadde lyst til å jobbe med Tom igjen, vi snakket om å gjøre noe sammen, og så fikk jeg høre om disse planene, og så ringte jeg til Janne (Langaas) sjøl, sier Ida.

Teatersjefen smilte nok fornøyd. Ida Holten Worsøe har vært nominert til Hedda-pris to ganger og har mange store forestillinger bak seg.

– Men har du selv spilt i korps?

– Aldri. Men jeg har spilt, i Høvik og Stabæk skolestrykeorkester. Jeg var ikke så god på fiolin, men jeg elsket å sitte sammen. Nå måtte jeg lære meg å spille klarinett, som Tom måtte lære seg baryton. Og jeg synes det har gått bra, selv om det tok lang tid å få lyd i den.

17. mai-tårer

– Liker du det, eller? Korps?

– Du, jeg er en som griner på 17. mai. Står opp klokka fem på morran for å få med meg alt.

Ida Holten Worsøe har reist med forestillingen «En hyllest til Monica Zetterlund» i ti år, og hun har også «Musikk fra en walkman» på plakaten. En måneds tid nå handler det om turne i Innlandet med «Korps» – og en stormforelsket «Silje», i uniform og med klarinetten under armen: «Alle tenker bare på jul. Jeg tenker bare på Emil. Jeg skulle ønske at han holdt rundt meg. Som en baryton.»

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ALVOR: Det er mye som står på timeplanen for korpset, og en sterk dirigent trengs alltid. Foto: Gisle Bjørneby
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke