17. aug
KOMMER: Pulverheksa og vennene hennes kommer til Hamar. Her er Drømmeprinsen og Maj Britt Andersen.
 
Lover en magisk liten pause
Maj Britt Andersen startet sitt liv som «Pulverheksa» i 2007. Så langt er forestillingen sett av 100.000. Hamar kulturhus er stedet 21. april.

Publisert: 10.apr.2017 21:25
Oppdatert: 11.apr.2017 06:57

Det hele startet som kjent med Ingunn Aamodts bøker. Den første kom i 1998. Etter hvert tok Ellen Horn, tidligere sjef for Riksteatret, historiene til scenen. Den foreløpig siste forestillingen, «Pulverheksa og vennene hennes», har hatt en rakettstart i Oslo, før Riksteatrets turne starter på Gjøvik 20. april – og kommer til Hamar dagen etter, 21. april. Maj Britt Andersen gleder seg stort.

– Og hvordan har Pulverheksa det om dagen?

– Hun har det veldig deilig. Siste forestilling i Nydalen i Oslo var onsdag. Åtte stappfulle hus, og veldig gode kritikker. Nå er det påskeferie.

Reddet en gutt

Kanskje hadde hun også en av sine fineste øyeblikk som «Pulverheksa» etter en av disse forestillingene:

– En liten gutt på fire år gråt da han hadde falt i trappen, og lurte på om Pulverheksa kunne blåse på leppa hans. Og det er jo hva dette handler om, den absolutte trua barn har – og det er slike episoder som gir meg energi.

– Og hva skjedde?

– Gutten sluttet å gråte, fordi han trodde så veldig. Og for meg … Jeg kan jo ikke få en større gave.

Litt skummelt

«Alt er ikke som det pleier å være i Pulverskogen denne gang», heter det i programmet. «Tyven er blitt sint på Politimannen og vil ikke være tyv lenger. Og Politimannen er sur på Tyven fordi han blir arbeidsledig når ikke Tyven vil være tyv. Og Krokodillen gruer seg til vinteren, så han lurer på om han skal flytte til Afrika. Dessuten er det en diger, skummel skikkelse som beveger seg mellom trærne og setter store fotspor overalt.»

– Det blir litt skummelt etter hvert, men dette er jo laget for barn fra tre år og oppover, sier Maj Britt Andersen.

– Det handler om trygghet og varme. Og Pulverheksa tar jo vare på vennene sine. Det er hva hun er opptatt av. Og så har hun dette magiske tryllepulveret. Egentlig passer det for alle.

– Hva ville du trekke fram for å anbefale forestillingen?

– Jeg synes Borghild Maaland i VG skrev det så fint i sin anmeldelse: «En liten magisk pause fra den digitale virkelighet».»

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke