21. aug
KORTFILM: Fredag er det klart for kortfilmdelen av Hamarama. Her et glimt fra innspillingen av «Bingo Bingo», med regissør Mathias Eek sammen med to av skuespillerne, Nils Sletta og Wenche Medbøe. Foto: Remi Laakso
 
100.000 til Hamarama
Filmfestivalen med det stiligste navnet, Hamarama, er i gang onsdag 14. mars. Årets pris er allerede delt ut. Festivalen har fått 100.000 kroner fra Norsk filminstitutt (NFI).

Publisert: 14.mar.2018 06:38
Oppdatert: 14.mar.2018 06:38

En drøy million er gitt i tilskudd fra Norsk filminstitutt til forskjellige film- og kinoarrangementer over hele landet. Filmfestivalen Hamarama har mottatt 100.000,- Kun Nordic Docs og Fredrikstad sci-fi festival fikk et større beløp, 130.000 kroner.

Kinosjef Espen Jørgensen var strålende fornøyd med tildelingen:

– Dette er veldig gledelig, og innebærer at Hamarama Filmfestival er i ferd med å bli anerkjent som en av de faste, betydelige festivalene i Norge. Fem år med festival gir frukter, nå gjelder det å bevise med den sjette at Hamarama er verdig tilliten vi blir vist!

– Hva tenker du å bruke pengene til?

– Dette er midler som er bidrag til årets festival. Det er budsjettert med en slik støtte, og de bidrar blant annet til å finansiere ekstra lønnsmidler til festivalen. Uten støtten måtte Hamar kino bidratt med ytterligere midler.

«Røverdatter» åpner

Hamarama åpner onsdag 14. mars. Det er satt opp ti visninger første kveld – og åpningsfilmen er Sofia Haugens «Røverdatter». En film som allerede har fått mye omtale – og som presenteres slik: «Som liten lekte Sofia og faren sisten og pil- og bue, men også gjem ølflaska og løp fra taxi-regningen. Røverdatter er en ganske annerledes far-datter film om Sofia som forsøker å hjelpe pappaen sin inn på rehab, sånn at de kan ha et forhold igjen. I en til tider absurd, kaotisk og komplisert hverdag er strategien deres en god dose mørk humor.»

Priser

Til Hamarama kommer også filmen «Hva vil folk si», som forrige uke ble en stor vinner under filmbransjens egen prisutdeling, «Kanonprisen», i Trondheim. Iram Haq fikk prisen for både beste manus og beste regi. I tillegg ble Maria Ekerhovd kåret til beste produsent, og skuespilleren Adil Hussain fikk pris for beste birolle.

Filmen blir vist to ganger på Hamarama 2018.

Vinnerne av Kanonprisen 2017: Beste filmmusikk: Ola Fløttum («Thelma»), beste lyddesign: Christian Schaanning («Den 12. mann»), beste produksjonsdesign: Astrid Maria Sætren og Sebastian Ekeberg (Adjø Montebello), beste klipp: Olivier Bugge Coutté («Thelma»), beste foto: Øystein Mamen («The Rules for Everything»), beste manus: Iram Haq («Hva vil folk si»), beste produsent: Maria Ekerhovd («Hva vil folk si»), beste regi: Iram Haq (Hva vil folk si), beste mannlige hovedrolle: Henrik Rafaelsen (Thelma), beste kvinnelige hovedrolle: Eili Harboe («Thelma»), beste birolle: Adil Hussain («Hva vil folk si»). (Kilde: rushprint.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke